keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Raisa tokoilee

Ollaan taas harjoiteltu päivittäin tokoilua.

Tänään treenasimme aamusella kotona tunnarinoutokapulan kantamista, joka sujuu jo aika hyvin, vaikka nouto-ote on liiankin pehmeä luovutuksissa ja kapula putoaa helposti, jos en hieman auta kuonon alta. Illan harjoituksissa kapula alkoi jo paremmin pysyä suussa. Raisa ottaa kapulan maasta vain leikin varjolla ollessani kyykyssä (tähän selitys tuonnenpana), muuten se epäröi napata kapulaa suuhunsa. Nyt olen pystynyt palkkaamaan likkaa namilla hyvistä suorituksista.

Hyppy suoritettiin kertaalleen olohuoneessa oikein hienosti.

Kauko-ohjausta istu-maahan harjoittelimme ja namikipon kanssa asennonvaihdot sujuivat hienosti, ilman namikippoa Raisa pari kertaa hieman edisti noustessaan istumaan. Palkkausta sekä istumisesta että maahanmenosta.

Tiistai

Viimeinen kerta Riitta Jantunen-Korrin kurssilla. Ollaan edistytty taas syksyn aikana hyvin. Ja saatiinkin vielä roppakaupalla uutta mietittävää. Tänään keskusteltiin liikkeiden ketjuttamisesta ja Raisan kanssa se onnistunut helposti, mikä näkyi myös kokeessa. Se teki siellä kaiken alusta loppuun samalla innokkuudella ja iloisuudella. Neiti ei tarvitse virittelyä ennen suorituksia (pelkkä peruasentoon tuleminen tuntuu riittävän), se ei väsy, se ei kuumia ja pelkät kehut ja taputukset ovat sille jo mukava palkka. Toivottavasti näin on aina jatkossakin.

Nyt harjoiteltiin muutaman liikkeen ketjuttamista. Valitsin tällä kertaa liikkeet, jotka eivät ole ihan viimeisen päälle hiottuja. Aloitimme seuraamisella, josta saimme kokeessa 8,5. Eli seuraaminen kokonaisuutena on hyvää, paikka ja kontakti ok, mutta muutamia pieniä parannuksia saisi vielä hioa. Vasemmalle käännöksissä Raisa helposti törmää polveeni eli paljon treeniä niissä ja palkka heti käännöksen jälkeen. Itse pitäisi aina muistaa hidastaa ja antaa aikaa Raisalle ennen peruasentoon pysähtymistä. Tällä kertaa seuraaminen alkoi ihmeellisellä haahuilulla, mutta pian Raisa löysi oikean paikkansa ja teki esimerkillisesti töitä.

Jatkoimme kauko-ohjauksella (istu-maahan). Ensimmäistä kertaa harjoittelimme takana seisovan liikkenohjaajan kanssa. Ja namikuppikin oli takaa poissa. Ensimmäinen istuminen oli oikein hyvä, eka maahanmeno viiveellä, mutta ekalla käskyllä kuitenkin. Toisen istumisen yhteydessä Raisu hieman hämmentyi ja liikkui eteenpäin, toinen maahanmeno vasta toisella käskyllä. Tulevaisuudessa pitäisi harjoitella ilman namikippoa, namikipon kanssa ja piilotetun namikipon avulla. Ja välillä tarvittaisiin ehdottomasti avustaja taakse seisomaan. Maahanmenoja olen palkannut ihan liian vähän, koska ne olivat epävarmempia. Pitäisi muistaa palkata siitä aiemmin varmemmasta suorituksesta enemmän, jotta motivaatio siihenkin säilyisi korkeana.

Kolmantena liikkeenä ilman välipalkkaa suoritettiin estehyppy, joka sujuikin muuten loistavasti, mutta perusasentoon istumisessa oli aavistus ennakointia. Hypyn jälkeen palkka täytettyä sukkaa repimällä.

Viimeiseksi harjoittelimme aivan erillisenä liikkeenä noutokapulan noutoa. Alussa paikallaolo hyvä, Raisa hieman hyppää kapulan päälle edelleen, mutta luovutuksessa perusasentoon tulo oli vielä hankalaa ja se sylkäsi kapulan pois suustaan liian aikaisin. Eli nyt palaamme takaisin tunnarinoutoihin ja keskitytään lähinnä peruasentoon tuloon, jotta kapula pysyisi suussa, vaikka sitä hieman naputtelisikin. Raisalla on tosi pehmeä nouto-ote, vaikka välillä se alkaakin pureskella, kun kapula putoaa kohti kurkkua. Eli paljon kantamista ja luovutuksia. Ja kapulasta pitäisi tulla vähän vähemmän mielenkiintoinen itsessään, Raisa saisi suhtautua siihen enemmän työkaluna kuin leluna...

Raisa on niin innostunut ruudusta, että meinaa joka välissä vapaana ollessaan karata sinne. Eli nyt pitäisi alkaa harjoitella sitä, että ruutumerkit ovat paikallaan, vaikkei liikettä harjoiteltaisikaan.

Illalla harjoiteltiin vielä kotona ja huomasin ettei neiti enää uskalla ottaa kapulaa lattialta omatoimisesti, kun olen kieltänyt siitä kapulan päälle loikkaamisesta. Taisin olla hieman liian tiukkana... Nyt harjoitellan siis kantamista erikseen ja kapulan leikkimielistä tuomista lattialta erikseen.

Maanantai

Treenit takapihan hiekkakentällä. Aloitin paikallaololla, jonka aikana laitoin ruudun paikalleen. Sen jälkeen seuraamista, kauko-ohjaus (isu-maahan) ilman namikippoa muutaman metrin päästä ja liikkeestä seisominen niin, että kävelin noin 15 m Raisan etupuolelle ja vein palkan ruutuun samalla. Takaisin palatessa kehut ja virittely ruutua ajatellen. Lähetys ruutuun, jonne neiti hilppasi tuhatta ja sataa. Toinen lähetys ilman ruudussa olevaa lelua, Raisu juoksi taas ruutuun täyttä laukkaa ja sain sen hyvin pysäytettyä takalinjalle ja palkkasin heittämällä lelun. Kotona olin tiukkana noutokapulan päälle hyppäämisestä ja seuraavissa treeneissä Riesa oli sitten sitä mieltä, että mitään puista ei ehkä saakaan ottaa lattialta suuhun. Huokaus.

Sunnuntai

Iltasella ruohokentällä. Aloitin laittamalla Raisan paikallaoloon ja tekemällä ruudun sillä välin. Seuraamisessa se hieman vilkuili ruutua alussa, mutta keskittyi taas suoritukseen pian. Harjoittelimme taas lyhtypylvään kiertämistä (meni upeasti) ja siitä pari kertaa luoksetulon pysähdys. Aina vapautettuani neitokaisen se kävi palkaksi saamansa lelun kanssa ruudussa ja kaatoi jonkun kerran vas. takatolpan. Myös vihdoin ruutuun päästessään sama tolpan kaato toistui. Muissa treeneissä se ei ole mokomaa tehnyt.

Aamupäivällä Tampereella takapihalla. Aloitin seuraamisella ja palkkasin juoksuosuuden aikana oikeasta sijainnista. Sen jälkeen noudot meinivät ihan leikkimiseksi, kakara vaan pelleili tunnarikapulalla. Kauko-ohajus istu-maahan sujui hienosti, palkka löytyi takana olevasta namikiposta. Kauniit asennonvaihdot. Lopuksi vielä puun kiertämistä ja siitä pysäytykset. Pysähdykset olivat salamannopeat ja nyt tyttö kesti jo odottaa hetken ennen kuin lelu lensi.

Ei kommentteja: