tiistaina, syyskuuta 18, 2007

TOKOa ja agilitya

Taas ollaan keskitytty tokoiluun ja agilityyn tällä erää. TOKO-kisoihin yritin ilmoittautua, mutta pääsimme vain neljännelle varasijalle, joten tuskin päästään ulkokokeeseen tänä syksynä. Halliin toivottavasti kumminkin.

Kotona ollaan treenattu paljon noutamista ja nyt ollaan saatu Raisan kanssa sisällä tunnarikapulan ja puisen noutokalikan nouto pakettiin. Siis pystytään tekemään koko liike koemaisena. Välillä tosin vaan oten tunnarikapulasta on hieman mielenkiintoinen, mutta ihmeen kaupalla kahdella kumpahampaallakin voi pitää yllätän tukevasti kiinni kapulasta... Puukapulasta ote on hyvä ja nyt kapuloita naputtelemalla olen saanut Raisun pitämään kunnolla kapulaa suussaan.

Estehyppy on toinen asia, johon olen kiinnittänyt huomiota. Ojangon kentällä vieraatkin TOKO-esteet hypätään helposti yli ja olen kiinnittänyt huomiota Raisan hyppysuuntaan, kun olohuoneen pienen tilan takia se hyppäsi aina esteen oikeaan reunaan. Nyt olen palkannut keskelle hyppäämisestä.

Kauko-ohjaus sujuu namikipon kanssa hyvin (istu-maahan), mutta ilman takana olevaa palkkaa se on toisinaan hieman epävarmaa. Luoksetulon käsiavustus alkaa olla minimaalisen pieni. Pylvään kiertäminen sujuu jo aikas hyvin noin 10 metrin päästä ja pysähdykset ovat tosi napakoita. Seuraamisissa ollaan treenattu erityisesti vasemmalle kääntymisiä, joissa Riesa tuppaa olemaan turhan lähellä.

TOKO-treenit tiistaina 19.9

Ojangossa springeriryhmän ekat treenit. Mukana Sari& Tico sekä D-pentujen pikkusisko Vinka & Lotta, Vinkan mummu Iiris &Arja, Vinkan eno Rommi & Laura ja ranskalainen Masi & Janni. Siis pelkkiä waleseja tällä kertaa.

Raisan kanssa aloitimme innokkaalla seuraamisella, jossa vasemmalle käännökset olivat edelleen turhan vauhdikkaita. Luoksetulo sujui hyvin ihan pienen käsenliikkeen kanssa perusasentoon tullessa. Paikallaolosta Masin vieressä Raisa nousi seisomaan, muttei sentään liikkunut eteenpäin. Uusintayrityksellä paikallaolo onnistui hyvin. Agility on saanut neitokaisen malttamattomaksi paikallaoloissa. Harjoittelemme niin paljon paikallaolosta kutsuja, että pn vaikea saada yhtä paljon treenejä itse paikallaolon suhteen. Hyppy hienosti aikas suoraan esteen yli, eka kerralla palkkaus vierelle kulkemisesta, toisella kertaa palkka esteen hyppäämisestä suoraan. Lopuksi ruutu, jonne Raisa pääsi varastamaan eka kerralle, sen mielestä ruutu on vaan älyttömän kiva.

Kati pääsi harjoittelemaan seuraamista, joka oli kyllä hyvin innokasta, mutta valitettavasti sivusuunnassa aika väljää. Hyppy ja lelun nouto ihan hyvin, mutta luovutus oli vähän hmm.. mielenkiintoinen. Alokasluokan luoksetulo innokas ja vauhdikas. Saas nähdä vieläkö jaksan Katiskan ilmoittaa hallikisoihin, ulos ei mennä, kun jännitän niin paljon, että se lähtee lintujen perään. Ja sinnehän se porhaltaakin oman jännittämiseni takia.

Tico ja Sari harjoittelivat seuraamista perusasennosta-pari askelta - toiseen perusasentoon ja se alkoi sujua jo varsin mainiosti. Lisäksi katsekontaktiharjoituksiaperusasennossa ollessa, nämäkin onnistuivat varsin hyvin. Liikkeestä seisominen lelua heittämällä tuntui olevan Ticolle vielä vaikeaa, koska se ei oikein tuntunut tajuavan lelun lentävän taaksepäin. Sen sijaan hyppy meni kuin vanhalta tekijältä, eka kertaa Tico lähti käskyn kanssa samaan aikaan lelun perässä. Toisella kertaa neitokainen lähti pelkästä käskystä ja sai lelunheiton palkaksi. Hypystä tuskin ainakaan tulee mitään ongelmaa :)


Agility-treenit maanantaina 18.9

Raisa toista kertaa alkeiskurssilla. Tällä kertaa uutena esteenä oli pöytä, joka sujui ongelmitta. Itse harjoitellessa pstyin jättämään neitin jo viideksi sekunniksi pöydälle istumaan siirtyessäni hieman kauemmaksi.

Hyppyä harjoiteltiin vinosta kulmasta niin luoksetulona kuin lähetyksenäkin. Ei ongelmia siinäkään. Lisäksi kertasimme taas kahden esteen yli hypyn luoksetulona ja yhden esteen yli luoksetulon ja toisen yli lähetyksen.

Harjoittelimme myös mutkaputkea erilaisista kulmista, myös takaa puolenvaihtoja, aidan takana paikallaoloja ja puomin kontaktipintaa.

Kujakepeillä pystyin jättämään Raisan paikalle ja kutsumaan kujakeppien keskeltä loppuun ilman ongelmia. Palkkaus lelulla.

Tico ja Sari kävivät treenaamassa samat asiat ja Ticokin on tosi innokas, taitava ja kuuliainen. Kontaktien suoritus on edelleen ihanaa katsottavaa ja vauhtia neiti Nokinenässä riittää edelleen.
Esteiden ylitys tuntuu olevan helppoa liitävälle walesille. Vaikeatkin putkikulmat onnistuivat, mutta takaaleikkaus oli vielä hieman liikaa. Oikein onnistuneet treenit Ticoliininkin kanssa. Lopuksi sisarukset pääsivät riehumaan ja painimaan kuraiselle pellolle.


Agility-treenit sunnuntaina 17.9

Kävimme Saijan ja koirien kanssa Ojangossa. Raisun treeniphjelmaan kuului puomin kontakti namikipon kanssa, keppikujan juokseminen lähetettynä namikipolle, kahden esteen yli luoksetulo ja yhden esteen yli luoksetulo ja toisen yli lähetys, putki erilaisista kulmista ja irtorengas. Treenit onnistuivat tosi hyvin, vaikka tokihan asiatkin olivat Raisulle tosi helppoja. Toisaalta hyvä välillä varmistaa, että motivaatio pysyy yllä ja esteet opitaan varmasti kunnolla.

Ei kommentteja: