tiistaina, maaliskuuta 18, 2008

Agiliitoa maanantain iloksi

Eilen agilityhallille mennessä oli iloinen yllätys vastassa, kun Raisan Tarmo-veli ja Sinttu olivatkin lähdössä TOKOilusta kotiin (Tarmon TOKOilusta voikin lukea pojan omasta blogista, linkki oikealla). Raisa tosin meinasi taas näyttää veljelle kuka käskee, remmissä kun oli. Se on varsinainen terrieri remmin kiristyessä, kun taas vapaana ollessaan yleensä alistuu maahan asti ja kierähtää välillä selälleenkin. Hölmö tapaus. Agilityssä alku tuntui mahdottomalta sähkäykseltä etenkin aitojen takaa kiertämiset. Lähetykset putkeen, jonka kummatkin päät olivat tyrkyllä A-esteen kummallakin puolen ja A:lle onnistuivat yllättävän hyvin, kunhan olin tarkkana ohjauksen kanssa. Raisalla oli taas tuttuun tapaa reippaasti vauhtia ja intoa. Kontaktit onnistuivat hyvin, samoin rengas myös juostessani vieressä ja pussiin Raisu juoksi tuulispäänä, tosin kertaalleen kierähti siellä kuperkeikankin.

Lopuksi treenattiin vielä paikallaolo seuratessa kehään menoineen Vellu-enkun vieressä. Aika oli noin 30 sekkaa ja matkaa piilolle toistakymmentä metriä, poistuin hallista ja Raisa malttoi olla paikalla rauhallisesti. Nyt pitäisi vaan treenata myös pitkiä aikoja ;)

Töiden kanssa on kova kiire, kun joka viikko on parit kokeet tarkistettavana ja välitodistukset jaetaan parin viikon päästä. Nyt kun vaan jaksaisi hiukan enemmän panostaa TOKOiluunkin, mutta ehkä se taas tästä. Seuraamisia ollaan harjoiteltu aina silloin tällöin lenkilläkin. Ja lähinnä niitä suoria ja lähtöjä kuntoon. Saatiin Jarkon tekemä uusi ja ehompi noutokapulakin viikonloppuna :) Kiitos!

Kotona ollaan harjoiteltu neliökävelyä pysähdyksineen, matkaa sivulle tullee noin 2-3 metriä, kun pyöritään olohuoneessa, mutta istuminen, seisominen ja maahanmeno alkaa sujua peräkkäin. Lisäksi ollaan alettu harjoitella peruttamista namin kanssa minun edessäni. Ja jatkettu kauko-ohjauksen istu-seiso jumppaa. Juoksu ei meinaa vieläkään alkaa, vain Tico-siskolla ehti tulla taas tähän väliin. Toivoisin juoksun alkavan ennen huhtikuun kisoja...

Kävin eilen katsomassa Raisan serkkuja: Hemulin kolme pentua olivat jo kovasti katsoneet ja tietysti syötävän suloisia viiden viikon iässä ;) Etenkin tytöntyllerö oli tosi hurmaava, toivottavasti Berit löytää kivan kodin reippalle ja lupaavan näköiselle walesineidolle. Pentulaatikkonimeltään se on Tasmanian Tuholainen, mutta virallinen tulee olemaan kaunis Gardenia. Veljistä tulee Ginseng ja Guineapepper. Unohdin kameran Tampereelle, joten kuvia Remusta, Paavosta ja pennuista tuleekin vasta perjantaina ;)

Ei kommentteja: