lauantaina, maaliskuuta 15, 2008

Geenitestit

Tänään käytiin vierailulla Kaisan ja Jarkon luona, jossa Henna Laitinen otti verinäytteet koirien geenitutkimusta varten niin suomenajokoira Sanista kuin waleseista Harrysta, Katista, Raisasta ja Remustakin. Toivottavasti Paavokin menee antamaan verinäytteen huomenna Tampereen näyttelyyn. Tammikuussa näytteitä oli otettu vasta 3:sta walesinspringeristä, toivottavasti nyt saataisiin Karkussa ja Springeripäivillä mahdollisimman monen walesin näytteet, jotta aikanaan voisi toivoa, että niiden perusteella alettaisiin selvittää epilepsian ja kilpirauhasen vajaatoiminnan periytyvyyttä. Harryn näyte onkin sikäli mielenkiintoinen, että sen veli sairstaa/sairasti epilepsiaa Englannissa.

Torstaina käytiin Merin katselmuksessa ja pääsemme uuteen agilityryhmäämme huhti-toukokuussa. Vielä on harjoiteltavaa ennen ekoja kisoja. Samana iltana oltiin myös hannan TOKO-treeneissä, joissa harjoiteltiin seuraamista. Lyhyiden pätkien harjoittelusta huolimatta Raisa seuraa ihan lyhyissä pätkissä namin kanssa hyvin, mutta pitkissä seuraamisissa se aloittaa haahuillen ja parantaa seuraamistaan vasta loppua kohti. Edelleen pitäisi tehdä paljon lyhyitä motivoivia harjoituksia. Tico oli vaihteeksi vähän omissa maailmoissaa, olisko syynä ollut osaltaan juuri alkanut juoksu?

Nuppu ja Tarmo on ilmoitettu lonkkakuviin ja silmätarkastukseen 19.5. Mantelikin toivottavasti pääsee keväällä lonkkakuviin, jos selkä vaan paranee ensin. Mokoma kun loukkasi talon alla ryömiessään selkänsä pari viikkoa sitten. Toukokuun MH-luonnekuvaukseen ovat tulossa D-pentueen naperoista kaikki paitsi Tarmo, joka kuvataan kesäleirillä.

Ei kommentteja: