keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Raisan treenailua

Tämä viikko on mennyt hiukan flunssaisena ja Raisa on ollut vähän hunningolla ;) Kotona ollaan treenattu mielenpiristykseksi muutamia juttuja:

Kauko-ohjaus edistyy nyt vauhdilla, kun tähän mennessä ollaan tehty tekniikkaharjoituksia ihan lähellä. Nyt istu-seiso jumppaukset onnistuu jo useamman metrin päästä pelkän käskyn tai käskyn ja käsimerkin avulla. Maahan-istu on jo pitkään onnistunutkin yli 10 metrin päästä. Toisinaan ollaan harjoiteltu myös istu-maahan-istu-seiso, mutta seiso-maahan on vielä suureltä osin unohdettu.

Seuraaminen sivuaskeleissa menee tosi hyvin, koska Riesa osaa käyttää peppuaan seuraamisissa ja perusasennoissa tosi hienosti. Muutenkin sen mielestä perusasentoharkkaus on hauskaa. Raisan kanssa tekeminen on vaan tosi kivaa, se kun on mukana niin täysillä :)

Liikkeestä istuminen onnistuu jo hyvin, alkuherättelynä namipalan näyttö. Välillä Raisa silti arpoo maahanmenoon tai seisomiseen. Jatkamme harjoituksia.

Maahanmeno pidemmän matkan päästä on ollut myös treenien osana. Nyt Raisu menee ulkoillessakin kesken laukan maahan aikas nopeasti ja hyvin 10-15 metrin päässä - ja malttaa odottaa vapautusta.

Tänään treenattiin kentälläkin.
Ekana seuraamista lyhyitä matkoja, tarkat ja nätit seuraamiset ja palkka lelun repimisellä noin 10 metrin seuraamisen jälkeen.

Sen jälkeen jatkettiin luoksetulolla ihan kokonaisena liikkeenä. Seisomisesta luoksetulo vielä hieman ihmettelevä ja hidas, mutta muuten aika onnistunut kokonaisuus.

Ruutua harjoiteltiin ekaksi niin, että piilotin Raisan lelun ruutuun lumivallin taakse. Vauhdilla ruutuun ja kunniakierrokset lelun kanssa. Toka kerta niin, että kävin kävelemässä ruudussa, mutten laittanut sinne mitään. Raisa juoksi suoraan ruutuun, pysähtyi käskystä ja vapautin sen lelulla leikkimään. Viimeinen kerta oli lähetys tyhjään ruutuun: Raisu lähti hieman vasemmalle ruudusta, kävi etutassut ruudussa, takatassut takana ja ajautui sitten kauemmaksi. Maltoin odottaa, mitä se tekee seuraavaksi ja niinhän neiti lopulta siirtyi ruutuun ja vieläpä keskellä. Sitten pysäytys ja palkka.

Lopuksi noutamista ja paikallaoloa kapulan lentäessä. Raisa pysyi hyvin paikalla, otti kapulan hyvin suuhunsa, mutta jäi hieman seisomaan kapula suussa ennen luoksetuloa, kun ekan harjoituksen aikana kaksi corgia sattui juuri tulemaan kotoaan haukkuen kentän ohi.

Kaikenkaikkiaan onnistuneet treenit, vaikka noudossa onkin vielä hieman tekemistä. Ensi viikolla alkaakin Hyypiän Hannan springereille pitämä TOKO-kurssi, joten päästään taas ohjattuihin treeneihin. Sen kurssin loppuessa alkaakin Riitan viikottaiset treenit. Eli saadaan nauttia ohjatuista harjoituksista aina kesäkuun alkuun saakka.

Ei kommentteja: