torstaina, maaliskuuta 20, 2008

TOKOilua loppuviikoksi

Tänään oltiin hyypiän hannan TOKO-treeneissä, joissa muuta porukkaa oli vain kaksin kappalein, kiitos pääsiäspyhien. Aiheena oli luoksetulo. Raisa jää kiltisti paikalleen, tulee heti laukaten kutsusta, pysähtyy nopeasti käsimerkistä, mutta... aina on joku mutta... pysähdyksen jälkeen luoksetullessa se on tosi epävarma ja hämillään. Olemme harjoitelleet ihan liian vähän koko liikettä. Nyt palkkasin Raisaa ohjeiden mukaan taakseni pallolla sen lähdettyä minua kohti ja tämä auttoikin selvästoi asiaa. Aloimme harjoittelemaan myös luoksetulosta maahanmenoa peruuttaessani "juosten". Rasia tottelee käskyä nopeasti ja syöskyy maahan. Eiköhän näitä jossain vaiheessa voi jo yhdistää luoksetuloliikkeeseenkin...

Itseksemme harjoittelimme myös ruutua, kaksi kertaa lelu ruudussa, kaksi kertaa tyhjään ruutuun niin, että kävin siellä kävelemässä. Joka kerta Raisa meni hyin ruutuun, vaikka kolmannella kerralle se ei ilmiesesti kuullut/reagoinut pysähdyskäskyyni vaan ajautui epätietoisena pois ruudusta.

Hyppy kuului myös ohjelmaan ja se alkaa sujua jo hyvin, jos unohdetaan reagoinnit kaikkiin ylimääräisiin käskyihin.

Samalla treenaasimme taas hieman keppejä, rengasta ja kontakteja.

Eilenkin käytiin Ojangossa, kun olin kouluttamassa kisaamaan aikovia springereitä ohjaajineen. Todella lupaava joukko nuoria koiria ohjaajineen.

Samalla Raisan kanssa vähän treeneiltiin agilitya: kepit kujassa, joka oli keskeltä jo suorassa, keinua ilman auttamista, puomia, A:ta ja rengasta erillisinä esteinä (välillä ei malttaisi pysähtyä kontakteille, mutta kokonaisuutena hyvin meni). Lopuksi vielä rata, jossa mutkaputki, kolme pikkuhyppyä ihan peräkkäin, putkeen lähetys ja kolme estettä niin, että niiden välissä oli 90 asteen kulma ja kaksi vikaa hyppyä ohjasin kauempaa juosten sivuttain kulkevan esteen toisella puolen. Raisa on tosi hyvin ohjattavissa, kunhan käskyni ja liikkumiseni on oikea-aikaista.

TOKOssa Raisa pääsi näyttämään, miten alokasluokka suoritetaan. Välipalkatta mentiin maahanmeno, luoksetulo ja vasta seisomisesta palkka. Hyppy taas ennakoitiin valmis-käskyllä... hmm.

Ei kommentteja: