sunnuntaina, marraskuuta 08, 2009

Lotte ROP-pentu ja Ella VSP-pentu :)

Erittäin onnistunut koiraviikonloppu jatkui tänään, tosin näyttelyiden merkeissä.

Aamulla herätyskello soi kuuden jälkeen ja seitsemän jälkeen Sanna kurvasi noukkimaan minut ja Katin kyytiin Loten seuraksi ja niin lähdimme huristelemaan kohti Valkealaa. Pääsimmekin perille hyvissä ajoin ja tapasimme lämpimässä hallissa Taran, Anna-Maijan ja Kallen. Siskokset pääsivät Markku Santamäen arvosteltaviksi ja Lotte esiintyi jo näyttelykonkarin tavoin kehässä, olihan se jo toisessa näyttelyssään. Tarakin esiintyi oikein iloisesti ja reippaasti, mutta seisottamisessa on vielä hieman harjoiteltavaa. Tämä oli kuitenkin Taran ensimmäinen näytelmä ja tyttö oli niin raipas ilopilleri, että sitä oli ilo katsella. Lotte eli Jangas Elin Kelin Klot sijoittui ensimmäiseksi ja sai KP:n ja niin siitä tuli ROP-pentu :) Onneksi olkoon Sanna ja Lotte!



Tässä vielä Loten arvostelu:
"Rungon mittasuhteiltaan korkeuttaan pidempi. Kaunismuotoinen pää. Pitkä hyvä kaula. Oikea ylälinja. Hyvä luusto ja raajojen kulmaukset. Liikkuu ja käyttäytyy hyvin."

Anna-Maija lähetti Tarankin eli Jangas Enni-Mennin arvostelun:
"Rungon mittasuhteiltaan korkeuttaan pidempi. Ilmeikäs pää, erittäin hyvin kulmat eturaajat, viistot pitkät olkavarret. Sopusuhtainen luusto ja takaraajojen kulmaukset. Käyttäytyy iloisesti ja reippaasti, köyristelee kuitenkin selkäänsä."

Tässä vielä kuva Tarasta emännän vieressä:



Kotimatkalla pysähdyttiin ABC:lle syömään isänpäivälounasta (tosin ilman isiä) ja maksoin mielestäni kaksikymppisellä, mutta sainkin enemmän vaihtorahaa, kun mitä alunperin annoin maksuvaluutaksi. Yritin huomauttaa maksaneeni mielestäni kaksikymppisellä, mutta myyjä oli ihan varma, että annoin viisikymppisen... Lounas oli joka tapauksessa suussa sulava ja masu täynnä oli taas mukava jatkaa matkaa.

Kotimatkalla sain kuulla myös Ellan eli Jangas Elli-Vellin erittäin onnistuneesta näyttelypäivästä: Helsingin pentunäyttelyssä oli mukana viisi pentua ja Ella oli voittanut narttujen pentuluokan ja ollut lopulta VSP-pentu! Onneksi olkoon Tiina, Teemu ja Ella :) Kertomus Ellan näyttelypäivästä löytyy Ellan omasta blogista (linkki oikealla olevassa valikossa) ja tässä tulee vielä isännän ottama kuva ja arvostelu:

"Feminiiniset, oikeat rungon mittasuhteet. Oikealinjainen ja -ilmeinen pää, jota kaulanalusnahka häiritsee. Oikea kaula, hyvä ylälinja. Hieman jyrkkä, lyhyt lantio. Oikein kulmautuneet raajat, hyvät tassut. Seistessä ja liikkuessa koira etumatala. Lihaksikas, pitkäaskelinen. Edestä avoimet liikkeet."

Ella oli VSP-pentu

Näyttelyyn oli osallistunut myös velipoika Dante, joka oli PEK 2. Tuomarina Helsingissä toimi Eeva Anttinen. Tässä vielä Danten arvostelu:

"Sopivan kokoinen, urosmainen. Oikealinjainen & ilmeinen pää, jossa huulta saisi olla hieman enemmän. Hyvät korvat, kaula & ylälinja. Runko saisi olla syvempi. Hieman ulkokierteiset eturaajat. Hyvät tassut. Lihaksikas. Takakorkea liikkeessä. Muuten ponnekkaat liikkeet. Oikealaatuinen karvapeite."

Ei kommentteja: