lauantaina, marraskuuta 28, 2009

Agiliitovideoita viikkojen varrelta

Olen saanut viimein kuvattua uusia videoita niin E-pennuista (ikää 8 kk) kuin D-pennuista (ikää 3 vuotta) ja näin toipilaana on hyvää aikaa päivitellä niitä myös tänne.

E-pentujen Lotten, Pipsan, Essin, Danten ja Ellan kanssa on aloitettu agilityn harjoittelu heti luovutusiässä, tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin pienokaiset ovat jo muutaman viikon ikäisinä suorittaneet pientä Ikean putkea, jonka Maarit ja Niina naperoille toivat vauvojen heiluessa vielä Raisun masussa... Nuorena on vitsa väännettävä, vai mites se menikään?

Sannaa lukuunottamatta pentujen ohjaajat ovat ensikertalaisia agilityssä, joten edistyminen on ollut hurjan nopeata siihen nähden. Pienten rakettien ohjastaminen ei ole ihan helpooa, kun ohjauskuvioiden miettimiseen ei jää juuri aikaa. Olemme alussa kiinnittäneet paljon huomiota yksittäisten esteiden oppimiseen ja nyt harjoitellaan edelleen Ojangossa esteitä (kujakepit, irtorengas, keinu, pöytä, pituus, muuri) ja hallitreeneissä ohjausharjoituksia (tässä kuussa erityisesti valssit, puolivalssit, takaa kierrot, sylkkäri).

Pari viikkoa sitten koulutusohjaajaharjoittelija Suvi Kuivanen oli kouluttamassa ja hän oli miettinyt pennuille kivan harjoituksen, jota toistettiin eri tavoin ohjaten. Tässä linkki harjoitukseen:

Ensimmäiseksi harjoitusta tehtiin pakkovalssin avulla.
Tässä mallia näyttävät ensin Lotte ja Sanna pakkovalssi alkaa liian myöhäisessä vaiheessa, jolloin kaarros venyy, mutta muuten onnistunut treeni
Pipsa ja Mika Pakkovalssi on tässä jo edellistä parempi
Tico-täti ja Sari osaavat jo Nyt ei tule ylimääräisiä kaarroksia, tosin vauhtikin on rauhallisempi.

Seuraavaksi siirrettiin takaa kiertoon ja sylkkäriin.
Lotte ja Sanna Takaakierto jäi pois videolta, mutta sylkkäri on onnistunut
Pipsa ja Mika Hieno sylkkäri ja onnistunut takaakierto
Dante ja Viivi Hieno takaakierto, mutta sylkkäri kääntää Danten hieman ennen aikojaan.
Essi ja Markus Takaakierto menee hieman pitkäksi, mutta sylkkäri kääntää pennun nopeasti.

Ja lopuksi sama harjoitus takaa kiertäen ja valssaten.
Lotte ja Sanna Hienoa osaamista
Pipsa ja Mika Onnistunut harjoitus!
Essi ja Markus Valssaus menee vielä pyörimiseksi, mutta loppu on vauhdikas.

Myöhemmällä kerralla jatkettiin hieman erilaisella harjoituksella valssaamista, radalla tulee siis kaksikin valssia.
Lotte ja Sanna
Essi ja Markus Vielä voisi kurveja pienentää, mutta vauhtia tytössä piisaa! Ja ihmeteltkääpä, kuinka paljon valssit ovat parantuneet edelliskerrasta :)
Tarmo-eno ja Sinttu Varmaa menoa, ja videolta näkyy selvästi kuinka tarkkaan Tarmo lukee lopussa pienen pieniäkin ohjausliikkeitä.

Laitetaanpa loppuun vielä pari pätkää Springeripäiviltä. Tässä Remu (Jangas Direct Action) ja Kaisa näyttävät osaamistaan Emma Nylundin treeniradalla.
Remu ja Kaisa radalla
Remu jatkaa liitelyä

Eipäs unohdeta myöskään D-pentujen mammaa ja E-pentujen mummoa Täplää. Tässä kuun alusta kisarata, valitettavasti se huonompi, mutta kyllä siitä silti näkee, kuinka taitavia Täplä (Jangas Behaving Badly) ja Amanda ovatkaan:
Täplä ja Amanda kisoissa

Sitten vielä loppuun 7-kuukautiskuvia Tampereella asuvista sisaruksista, joiden kuvat jäivät pois viime kuussa. Kiitos kuvista Berit Niemelle!

Komea Sakke eli Jangas Eager-Beaver

Kuvankaunis Hani eli Jangas Eye-Popper

Ei kommentteja: