torstaina, lokakuuta 21, 2010

Aika suorastaan lentää...

Voisin kysyä ensimmäiseksi, että mihin aika oikein katoaa? Tuntuu, etä elämä on tällä hetkellä hyvin hektistä ja ohjelmoitua. Ja parin viikon päästä tuntuu varmaan suorastaan tylsältä ja toimettomalta. Pennut kun lähtevät uusiin koteihinsa juuri ennen äitiyslomani alkua. Mites sitten osaankaan kotona istuskella ja pyöritellä peukaloitani? No, onhan sitä varsin paljon rästihommia viime ajoilta, kun aika on ollut kortilla, ja ainahan sitä voi Raisun kanssa treenata, mutta kyllä siitä suuri muutos tulee. 

Raisan ja Nupun veljet potevat tällä hetkellä selkäänsä. Remulla (Remun blogista voi lukea tarkemmin) selkä vaivaa erittäin pahasti ja jatkotutkimukset ovat tarpeen. Melkein sydän vuotaa verta, kun kuulee Remun pahasta olosta. Tarmolla on onneksi vaan lihasjumi, joka tuntuu helpottavan. Tokihan suuri osa pentueesta on vilkkaita agilitykoiria, joten selkä joutuu koetukselle, mutta kurjia tällaiset uutiset silti ovat. Eritoten pahalta tuntuu, kun tietää, miten jo lihasjumitkin saavat omankin selän (ja olon) tosi kurjaksi.

E-pentueesta myös Danten lonkkakuvaustulos oli tullut eli nyt on tullut seuraavat tulokset:
Jangas Even-Stevens B/C
Jangas Elin Klein Klot A/A
Jangas Easy-Peasy B/B
Eli varsin hyvältä näyttää sen puoleen. Tänään näenkin taas nuorukaisia agilitytreenien merkeissä, Sanna tuleekin jo päivällä pentuja hoitamaan, kun joudumme itse lähtemään suoraan töistä synnytysvalmennukseen.

Pennuilla vauhti kiihtyy entisestään, vaikka kyllä ne edelleen simahtavat totaalisesti. Ulkoilusta on valitettavasti tullut taukoa, mikä näkyy ja ennen kaikkea kuuluu. Tiistaina Ellan omistajat Tiina ja Teemu, Tarmon emäntä Sinttu, Danten emäntä Viivi ja Lotten emäntä Sanna olivat täällä kylässä ja pennut pääsivät tutustumaan olohuoneeseen ja vieraisiin niin olohuoneen puolella kuin pentuaitauksessakin. Kyllä nyt alkaa olla pennuilla olla kova meno päällä niiden päästessä "vapauteen" yksitellenkin. Eliseen sateeseen niitä ei raaskinut viedä, niin sisällä oli sitten senkin edestä menoa. Olen sitten ottanut pentuja yksitellen keittiöön tai makkariin tutustumaan. Samalla Stig on treenannut muutaman pennun kanssa putkea ja itse olen hieman harjoitellut naperoiden kanssa noudon alkeita ja yksittäisten pentujen kanssa myös katsekontaktia ja vapaamuotoista seurailua mukana. Tuntuu vaan, ettei aika riitä millään kaikkeen mihin haluaisi. Olisi niin kiva touhustella pentujen kanssa yksitellen vielä huomattavasti enemmän!

Eilen myös Mirka ja Elina sekä Mirkan suloinen kahden kuukauden ikäinen Senna-tytär kävivät täällä. Kyllä siinä oli Raisalla ihmettä, kun pientä ihmistainta haisteli ja ihasteli. Saas nähdä, mitä tyttö sanoo aikanaan meidän pienestä (tai mittojen mukaan aika isosta) uudesta perheenjäsenestä. Pennut pääsivät pöydälle seisomaan Mirkan syyniin ja ulkonäöltä Mirkan suosikit olivat ne omastakin mielestäni kivoimman näköiset. Edellisiin verrattuna näillä ei kovinkaan hyvät kulmaukset ole kokonaisuutena, mutta sitä en odottanutkaan, koska ei ole isälläänkään ;) Toisaalta ihan tasapainoiset pennut ja muutamalla on tosi kivan oloinen pää. Kiva taas seurata, millaiseksi pennut aikanaan kasvavat. 

Pennut ovat saaneet taas tuttuun tyyliin aitaukseen metallinoutoesineen, jota Mr Cool pursekelee parasta aikaa. Lilja tuntuu olevan myös varsin ihastunut metalliseen esineeseen ja muutama muukin on sitä käynyt maistelemassa. Valitettavasti vaan pennuille sopivamman kokoinen metalliesine rikkui vastikään eikä tätä isoa ole vielä saatu kannettua... Leikitkin ovat muuttuneet monimuotoisemmiksi: nyt osataan myös vaania ja hyökätä kaverin kimppuun. Nuppu on edelleen ihan liian kiltti ja huolehtivainen emo, mutta tiistaina se pariin kertaan murisi jälkikasvulleen, joka säälimättä roikkui sen korvissa ja nisissä. Josko se vielä viimeisllä viikolla alkaisi asettaa pennuille hieman rajoja :)

Huomenna mennäänkin pentutestiin, joten hiljalleen pitäisi päättää myös pentujen tulevat kodit (siis kuka menee mihinkin kotiin). Pentujen rekisteröintikin etenee viimein hiljalleen Kennelliitossa, toivon mukaan paperit ehtivät saapua ennen luovutusta.

Ei kommentteja: