lauantaina, lokakuuta 23, 2010

Pentutestissä

Eilen ajeltiin pentujen kanssa Orimattilaan, jossa ongelmakoiraterapeutti Kirsi Liikanen teki Malmskogenin autotallitestin ja Volhardin pentutestin F-pentueen naperoille, joilla oli ikää sopivasti 7 viikkoa ja 1 vuorokausi. Pentujen tulokset ehkä ennemminkin vahvistivat omia käsityksiäni pennuista ja oli mielenkiintoista taas seurata testiä. Yhtään huolestuttavaa tai erityisen stressiherkkää naperoa ei joukossa ollut. Hiljalleen pentujen tulevat koditkin alkavat hahmottua, urospentujen suhteen en ole vielä ihan varma, mikä pentu menee kellekin. Narttupennuista sain jo päätettyä Kanervan (Jangas Field Poppy) ja Valkovuokon (Jangas Forget-Me-Not "Hertta") sijoitukseen. Illalla vielä Jouni, Johanna ja tyttäret Ida ja Kia kävivät moikkaamassa tulevaa perheenjäsentään Tulppaania eli Jangas Flower Poweria.

Kotona pentujen vauhti senkun kasvaa ja tiikerinpennut kuulostavat tosi hurjilta, kun ulkoilua ei olla voitu harrastaa sadesäällä. Nyt koko porukka osaa jo kiivetä koiran pedille ja siellä ne nukkuvat välillä kaikki vieri vieressä. Artturi ja Mr Cool kokevat selkeästi tungoksen turhauttavana ja hakeutuvat (nukuttuaan viikon verran kahdestaan pedillä) useimmiten muualle loikoilemaan. Eläinlääkärin tarkastus on pennuille perjantaina 29.10 ja sen jälkeen ensimmäiset riiviöt jo lähtevät uusiin koteihinsa. Pennut saavat lääkärissä myös ensimmäisen nelosrokotteen, jonka voi nykyisin antaa jo 8 viikon ikäisille naperoille.

Kaikki pentutestitulokset löytyvät kotisivuiltani Pentuja-sivun linkistä Pentutesti. Laittelen tänne videoita Volhardin pentutestistä, kunhan saan ne hiljalleen ladattua nettiin...

Sosiaalisuus ja seuraaminen:
Jangas Forget-Me-Not sosiaalisuus: 2 Tulee innokkaasti, korkea häntä, kiipeää vasten
seuraaminen: 3 seuraa innokkaasti, korkea häntä
Jangas Foxglove sosiaalisuus: 3 Tulee innokkaasti, korkea häntä
seuraaminen: 3 Seuraa innokkaasti, korkea häntä (2 seuraa innokkaasti, korkea häntä, kulkee jaloissa, "pyydystää" tossuja)

Kiinnipitäminen:
Jangas Field Poppy 3: Rentoutuu, ei taistele (2 taistelee)

Sosiaalinen dominanssi:
Jangas Forget-Me-Not 3 (2) Pysyy aloillaan, puree kevyesti sormia

Noutaminen:
Jangas Field Fennel 1: ajaa takaa esinettä, nostaa sen ja alkaa leikkimään
Jangas Fir Tree  3: ajaa takaa esinettä ja tuo sen testaajalle
Jangas Fleur-de-Lis  3: ajaa takaa esinettä ja tuo sen testaajalle

Ääniherkkyys:
Jangas Flower Power 3: kuuntelee, paikallistaa äänen, osoittaa uteliaisuutta
Jangas Four-leaf Clover  3: kuuntelee, paikallistaa äänen, osoittaa uteliaisuutta, menee ääntä kohti


Uteliasuus, saalisvietti:
Jangas Field Fennel 1: Katsoo, hyökkäilee, puree


Sitten taas päivitystä E-pentueen lonkkakuvaustuloksista. Myös Ellan tulokset olivat saapuneet:
Jangas Elli-Velli A/A
Jangas Evem-Stevens B/C
Jangas Elin Kelin Klot A/A
Jangas Easy-Peasy B/B
Eli hyvältä näyttää, nyt vaan Essin tuloksia vielä odotellaan ja Tampereen porukka päässee marraskuussa yhteiskuviin Tampereelle. Tara käy sitten Kouvolassa talven aikana :)

Ei kommentteja: