sunnuntaina, lokakuuta 10, 2010

Vilskettä ja vilinää

Pienillä tiitiäisillä on taas ollut vilskettä ja vilinää. Emäntä alkaa taas hiljalleen muistuttaa omaa itseään ja niinpä alkaa taas penturintamallakin tapahtua. Päivityksiä vaan lyhyesti, kuvia ja videoita saanen nettiin huomenissa.

Stig ja pennut
Ulkoiltu on pentujen kanssa päivittäin pihassa ja pennuilla alkaa olla vauhtia entistä enemmän. Ulkoiluaika on edelleen aika lyhyt, korkeintaan puoli tuntia, ennen kuin pennuilla alkaa tulla vilu. Sekä sisällä että ulkona on harjoiteltu pillillä luoksetuloa ja se toimii jo hienosti: koko porukka juoksee kovaa vauhtia syliin! Muutenkin lauma on varsin kontaktinhakuinen ja naperot tillittävät silmiin tiiviisti. 
Eilen illalla Nupun perhe eli Pauli, Riikka, Jonatan ja Silja kävivät kylässä ja toivat mukanaan lampaan ja hirven luita. Ja kylläpä ne ovatkin maistuneet niin pennuille kuin aikuisille koirillekin. Eli pennut ovat saaneet natustella tänään eka kertaa oikeita luita, tai oikeastaan muutama otti eilen etumatkaa päästessään maistelemaan Nupun luuta. Nupulla on uskomattoman pitkä pinna ja huima kärsivällisyys pentujen suhteen: ne saavat roikkua emänsä hännässä ja korvissa ja kiipeillä tämän päälle eikä Nuppunen sano mitään jälkikasvulleen. Toivottavasti mammakoira kuitenkin pikapuoliin alkaa hieman laittaa pentujaan järjestykseen ;)

Nuppu natustelee luuta
Tänään aloimme ottaa pentuja yksitellen tutustumaan muihin huoneisiin ja Mr Cool osoittautui erittäin reippaaksi pieneksi pojaksi. Sillä oli kova vauhti ja putkea oli hauska suorittaa moneen kertaan! Lilja ja Tulppaani olivat hieman varovaisempia tutkimusmatkailijoita. Mr Cool ja lilja pääsivät myös aka kertaa tutustumaan linnun siipeen ja kumpikin nappasi sitä hieman suuhunsakin.

Pojilla kivekset ovat laskeutuneet varsin hyvin. Muilla on kummatkin paikallaan, mutta Rusoposkella toinen on vielä matkalla. Josko sekin vielä ehtisi laskeutua ennen luovutusikää. 

Pennut ovat saaneet viralliset nimensäkin ja pikapuoliin on mikrosirutuskin ajankohtainen, joten täytyy pian päättää, kuka saa minkäkin virallisen nimen ;) Teemana ovat tällä kertaa kasvit ja kukat, onhan äitimamma kerran "Nuppu".

Tytöt tulevat olemaan:
Forget-Me-Not (lemmikki)
Field Poppy (peltounikko)
Flower Power
Fleur-de-Lis (lilja)

Ja pojat saavat seuraavat nimet:
Field Fennel (fenkoli)
Fir Tree (kuusipuu)
Foxglove (sormustinkukka)
Four-leaf Clover (neliapila)

Ei kommentteja: