sunnuntaina, lokakuuta 17, 2010

D-pentueen 4-vuotissynttärit ja syyslomakin loppuu aikanaan

synttärisankari Nuppu imettää vielä jälkikasvuaan
Tänään onkin D-pentueeni 4-vuotissyntymäpäivä eli onneksi olkoon Nuppu, Raisa, Manteli, Tico, Remu, Paavo ja Tarmo!

E-pentueen suhteenkin on hyviä uutisia eli Loten ja Pipsan lonkkakuvaustulokset ovat saapuneet Kennelliitosta:
Jangas Elin Kelin Klot "Lotte" lonkat A
Jangas Easy Peasy "Pipsa" lonkat B
 
Syysloma tuli ja meni - liian nopeasti kuten lomilla on tapana. Pentujen kanssa matkustettiin ja touhuttiin oikein urakalla. Stigin ihmeeksi 11 koiran lauman kanssa matkustaminen kävi varsin helposti. Työläin matkaseuralainen olin varmaan minä itse ;) Autolle ne saivat kävellä muutaman pennun ryhmissä ja hyvin ne tallustelivatkin. Tosin viimeiset alkoivat olla niin väsyneitä, ettei matkanteko olisi enää oikein maittanut. Tämän urheilun jälkeen pennut senkun nukkuivat koko automatkojen ajan tyytyväisinä, muutama oli tosin oksentanut ihan ensimmäisellä automatkallaan.
Ihana paperipussi

Keskiviikkona loman alkaessa lähdimme siis ensin Tampereelle äitimuorin luokse, jossa pentuja poikkesivat katsomaan yhden urospennun tulevat omistajat Järvenpään perhe kahden poikansa kanssa ja tietysti veljeni ja sisareni. Pennut pääsivät ulkoilemaan omakotitalon pihaan, kulkemaan eka kertaa piharappusia, tonkimaan puskia, ihmettelemään kivetystä ja juoksemaan nurmelle. Hauskuutta riitti ja häkkiin oli hyvä uinahtaa pitkän päivän iltana. Kati tosin on oikein urakalla halunnut turmella yöuniamme itkemällä ja vaatimalla ulospääsyä tunnin välein parinakin yönä. Alkoi olla jo mummelin kanssa vähän herrmot koetuksella...
Purkkeja pihan täydeltä
 Torstaina jatkettiin matkaa Maalahteen, valitetattavasti vaan ei päästykään Marjukalle kyläilemään matkan varrella. Maalahteen selvittiin aikamoisen viileässä ja sateisessa kelissä, joten pennut pääsivät suoraan sisälle. Ei noita pieniä voinut ajatellakaan laittavalla ulos kylmään tassuttelemaan. Aikuisten koirien kanssa sen sijaan käytiin lenkillä luihin ja ytimiin saakka käyvässä tuulessa ja räntäsateessa. Pennuilla alkoi olla heti kova meno uudesta paikasta huolimatta. Taas pissat osattiin tehdä hienosti papereille ja naperoilla oli kiire livahtaa raollaan olevasta ovesta tutustumaan vessaan (uskokaa tai älkää, porukka veti yhteistuumin samaan suuntaan vessan maton omalle "reviirilleen"!) ja pikkumakuuhuoneisiin. Pentujen leikit alkavat olla entistä hurjempia ja ne ovat opetelleet jopa vaanimaan toisiaan. Edelleen ne saattavat repiä toisiaan korvasta tai hännästä tosi kovaa niin, että kaveri huutaa kuin syötävä. Uudessa paikassa pennut pääsivät ensi kertaa katsomaan TV:tä olohuoneessa ollessaan. Muutama jäi oikein tuijottamaan ruutua ihmeissään. Matokuurikin syötiin, tällä kertaa kolmena päivänä peräkkäin Flubenolia.

Perjantaina Toivolan Päivi kahden nuoren lapsensa kävi Ilmajoelta pentuja katsomassa, lisäksi muutama naapuri ja Stigin veli pistäytyivät naperoiden päivää piristämässä. Ruoka maistui, paska haisi ja balalaikka soi - vai mites se nyt menikään? Kova vauhti oli siis porukalla ja muutama pääsi ihan yksitellen olohuoneeseen tutustumisretkelle. Ääniinkin ne tuntuvat tottuvat koko ajan enemmän: aitojen räminä tai ruokakopin kovakaan kolina ei tunnu paljon hetkauttavan, vaan lauma juoksee vaan katsomaan mistä ääni oikein saikaan alkunsa.
Mr Cool ulkoilee

Lauantaina oli aika lähteä kohti kotia. Ennen lähtöä pennut pääsivät isolle ruohopihalle juoksemaan ja oli vängän näköistä seurata, kuinka koko kahdeksan pennun lauma seurasi Stigin kannoilla hänen juostessaan edellä :) Pennut kuulivat ja näkivät myös ensimmäiset ohiajavat autot, jotka olivat niiden mielestä tosi kummia kapistuksia. Kotimatkalla pysähdyttiin Tampereelle, jossa naperot saivat syödä ja ulkoilla kahteenkin kertaan. Yöllä saavuttiin viimein kotiin Vantaalle ja kyllä koko porukalle kelpasi unet ihan omassa sängyssä. Omasta sängystä puheenollen Mr Cool, Artturi ja Valkovuokko osaavat jo nähtävästi keposesti kiivetä pentuaitauksessa olevalle koiranpedille ja nukkuvat mieluiten siellä. Toiset kun vaan ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.
Pienet puutarhurit

Tänään on taas ulkoiltu oikein urakalla: puskat ja pihakataja saavat kyytiä, vauhtia on hurjasti aiempaa enemmän ja pennut alkavat muistuttaa liikkuvaa täystuhoa. Nyt ne saivat leikkikaluiksi ison kasan kukkapurkkeja ja niiden kantaminen vasta olikin hurjan hauskaa! Tänään pennut saivat myös eka kertaa maistella lihaisia hirvenluita ja niistä saatiin ekat murinatkin aikaiseksi. Vaikka luita oli kahdeksan oli kaverin luu tietty aina paljon kivempi. Pentujen nukahdettua kävi Nuppu pistämässä loput luut parempiin suihin.
Pikku-Masi kantaa innoissaan kukkapurkkia
Sain päivitettyä tänään otetut seisotuskuvat 6 viikon ikäisistä pennuista. Nyt hiljalleen niistä alkaa näkyä jo eroja niin käytöksessä kuin luonteessakin. Pentutestin jälkeen onkin aika päättää, kuka muuttaa mihinkin kotiin. Vauhdikkaan loman jälkeen ei voi kuin todeta, että oma koti kullan kallis. Vaikka reissaaminen on hauskaa ja eritoten tärkeää pentujen kehityksen ja uusien kokemusten kannalta, on aivan ihanaa tulla omaan kotiin :)

Ei kommentteja: