keskiviikkona, lokakuuta 13, 2010

Tiikerinpoikaset mellestävät ja ulkoilevat

Nuppu-äidin kanssa ulkona
Kohti villiviiniä
F-pentueemme on kasvanut jo siihen ikään, että aamuisin lauma kuulostaa tiikerinpoikasilta, jotka meinaavat hajottaa joka paikan. Hurjaa murinaa, yksittäisiä haukahduksia, tassujen töminää, kolahduksia... Onneksi asumme rivitalossa, jossa on hyvä eristys seinissä. Tunnin riehumisen, aamupalan ja kakkarumpan jälkeen porukka asettuu taas nukkumaan.
Artturi ravailee
 Sisällä voi myös kantaa metallista ruokakippoa, leikkiä leluilla, pureskella äidin kanssa samaa lampaanluuta ja väsyneenä ryömiä sitten kaverin kylkeen tuutimaan. Ruoka maittaa pennuilla uskomattoman hyvin ja nyt alkaa taas olla matokuurin aika, tällä kertaa tarjolla on Flubenolia.  

Rusoposki ulkoilee
Ulkoilua on harrastettu joka päivä ja maanantaista alkaen pennut ovat tutkimeet pihaa entistä aktiivisemmin (ja tuhoavammin). Nyt on löydetty kukkapenkki, saniaiset, alppiruusu ja muut kasvatukset, jotka ovat saaneet Stigin kauhuksi kyytiä. Onneksi on jo syksy ja pianhan kasvit kuitenkin nuutuvat öiden kylmyydessä, yritän lohdutella. Myös portailla on hauska kiipeillä ja puskissa voi juosta. Kavereita voi purra ja äiskää voi kiusata.Ulkona ollaan harjoiteltu myös pillillä luoksetuloa ja pennut juoksevatkin kovaa kyytiä luo saadakseen pienen pieniä keitetyn kanan paloja ja paljon huomiota.

pikku-Masilla on paikka auringossa
Mr Cool kiipeilee rapulla Tulppaanin ihmetellessä
Kullannuput ovat päässeet tutustumaan maailmaan myös yksitellen. Joka on päivä on muutama pentu päässyt tallustelemaan joko keittiöön, makkariin tai olohuoneeseen. Muutama on vaan ollut mukana tutkailemassa maailmaa ja yritän ehtiä myös pitää näiden kanssa omia leikki- ja koulutushetkiä yksitellen. Näihin hetkiin kuuluu luoksetuloa, kontaktiharjoituksia, siipeen tutustumista (ihana esine! tuumaavat pennut) ja putken läpi sujahtamista. Eritoten siivesta pennut ovat olleet aivan innoissaan ja siihen tartutaan heti tiukasti. Pennut ovat erittäin innostuneita käyttämään hampaitaan ja kantamaan, mistä olen erityisen tyytyväinen. Se kun arkoittaa sitä, että noudon opetus helpottuu huomattavasti tulevaisuudessa. Tästäkin porukasta melkein puolet on menossa metsästyskoiriksi ja toivon mukaan niistä tulee edes lähes yhtä hyviä kuin Nuppu-emä :)
Mr Cool suorittaa putkea
Mr Cool ja linnunsiipi
Kukkapenkki vetää puoleensa
Valkovuokko saalis suussaan
Vieraitakin pennuilla on toki käynyt. Maanantaina Nuppu leikki laastaria ja liimaantui Riikka-emännän isän Ekin kylkeen hänen täällä käydessään. Nuppu asui Ekin luona pari vuotta perheen ollessa Irlannissa, joten voitte kuvitella sitä riemua, kun tyttö pääsi näkemään häntä! Onneksi pennut ovat edelleen niin tärkeitä Nupulle, että se jäi kotipihaan kehotuksesta, vaikka mieli olisi tehnyt mennä toisen matkaan. Myös isäni ja Tuula avustajineen ovat käyneet meitä moikkaamassa.
Liljaa tutkii harjaa hampaillaan
Tänään alkaa syysloma ja luvassa maaseutumatkailua: ensin tänään Tampereelle, sieltä huomenna Mouhijärven kautta Maalahteen ja lauantaina takaisin Tampereen kautta Vantaalle. Jännä nähdä, miten nämä pienet suostuvat matkustamaan autossa. Kokemuksia on ainakin tulossa roppakaupalla koko laumalle! Ensi viikolla jännitystä elämään tuo mikrosirutus ja pentutesti ja sitten meidän onkin jo aika henkisesti varautua hyvästelemään pennut niiden lähtiessä uusiin koteihinsa. Tosin näyttää siltä, että saan nähdä neljää pentua ainakin pari kertaa kuussa, joten se lohduttaakin eron hetkellä ;)
Varsin viaton Kanerva kukkapenkissä

Sain päivitettyä Pentujen tapakasvatus-oppaan Pentuja-sivun yhteyteen. Sieltä löytyy jo paljon ohjeita pennun arkikasvatukseen ja olen lisäämässä vielä kullekin viikolle harjoiteltavat asiat erikseen (= nyt puuttuvat liitteet). Toivottavasti kaikilla uusilla pennun omistajalla on aikaa tutustua oppaaseen ja havainnoiviin videoihin ajan kanssa pentua odotellessa. Ruokinta-ohjeet yms tulevat myöhemmin pentukansion mukana. Lisäksi pennut saavat mukaansa Spanielin Pentuspecialin, joka on varsin monipuolinen tietoapaketti.

Tulppaania kutittaa
 Lisäilin kotisivuille myös 5-viikkoiskuvat. Vähemmän onnistuneet tällä kertaa, koska itselläni viikko meni sairastellessa ja kun itsellä oli voimia, olivat pennut aivan lopen uupuneita... Niinpä tällä kertaa blogitekstin mukana on kuva kustakin pennusta ulkoilemassa. 

Onhan meillä toki tapahtunut aikuisempien kasvattien kanssa. Eilen treenattiin Ojangossa agilitya Ellan, Danten ja Essin kanssa nuorison päästessä helpolle 2-luokan radalle. Ohjaajat selvisivät harjoituksesta kunnialla niin pentujen kuin Raisankin kanssa. Essi teki eka kertaa 6 suoraa keppiä ja Ella selvisi koko 12 suorasta kepistä. Loistavaa! Lottekin on kuulemma edistynyt Pipsan ja Danten osatessa jo suorat kepit hyvin. Nyt vielä harjoitellaan pujottelu varmaksi kummaltakin puolelta ja erilaiset sisäänmenot kepeille, niin hyvä siitä tulee. Raisan pennut ovat aikas ihania tyyppejä :) Dante sai Tehis Cupin voiton kunniaksi eilen vielä hienon pompan (= koiran takki) käyttöönsä. Lonkkakuvistakin tuli ilmoitus, että ne ovat saapuneet Kennelliittoon. Nyt vaan odotetaan jännityksellä virallisia tuloksia. Torstaina taas maaseutumatkailun takia jää treenit välistä, samoin lauantaina, vaikka oma kunto sallisikin jo juoksemisen (ainakin uskoisin niin).

Ei kommentteja: