maanantaina, syyskuuta 02, 2013

Onnittelut 3-vuotiaille F-pennuille!

Tänään tulee kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun Nuppu Jangas Dolce Vita pyöräytti maailmaan kahdeksan pentuaan. Onnea syntymäpäivän kunniaksi Adalle, Hertalle, Fannylle, Nellille, Pikolle, Kamulle ja Remolle!! Kiitos teille kaikille koirien loistavasta hoidosta!

Mitäs näiden hurmaavien walesien elämään on mahtunut näiden vuosien aikana:

Jangas Forget-Me-Not "Hertta" on sosiaalinen ja miellyttämishaluinen harrastuskoiran alku, joka on lupaava agilityssa. Hertta on palkittu näyttelyissä vara-SERTillä sekä suorittanut taipumuskokeen ja MH-luonnekuvauksen hyväksytysti. Hertalla on A lonkat ja terveet silmät ja toivomme Hertalle pentuja täksi talveksi. 
Hertan katse


Jangas Flower-Power "Ada" on rauhallinen, miellyttävä ja kaunis tyttönen, joka on palkittu näyttelyissä SA:lla ja suorittanut MH-luonnekuvauksen. Adallakin on A lonkat ja terveet silmät. Valitettavasti tämä viehättävä walesineitonen kärsii valeraskauksista ollen aina ihan vetämätön juoksujen jälkeen. 
Kaunis Ada Idan esittämänä

Jangas Field Poppy "Fanny" elelee lapsiperheessä ja pääsee syksyisin nauttimaan metsäykseksen iloista. Fanny on muiden sisarusten tapaan suorittanut niin taipumuskokeen kuin MH-luonnekuvauksenkin. Näyttelyissä neiti on käynyt vain kahdesti ja tulos on jäänyt H:n, lonkat ovat kuitenkin A ja silmät muuten terveet, mutta muutama ripsi oli näkynyt olevan silmäänpäin. 

Jangas Fleur-de-Lis "Nelli" elelee emäntänsä kanssa Jyväskylässä ja viettää kotikoiran arkea. Nelli on kuvattu B-lonkkaiseksi ja silmät ovat ylimääräisiä ripisä lukuunottamatta kunnossa. Nelli pelästyi MH-luonnekuvauksessa haalaria sen verran, että kuvaus keskeytettiin.

Jangas Field Fennel "Piko" on ehtinyt moneen mukaan. Poika on palkittu näyttelyissä SERTillä ja kahdesti vara-SERTillä, suorittanut taipumuskokeen ja MH-luonnekuvauksen sekä treenaa ahkerasti agilityä emäntänsä kanssa. Piko on ollut perusterve ja pojalla on A lonkat ja terveet silmät. Pikolla on yksi pentue: Donzara I-pentue. Valitettavasti yksi näistä pennuista jouduttiin lopettamaan parin kuukauden iässä ruokatorven laajentuman vuoksi. Piko on todella sosiaalinen ja iloinen kaveri, joka pitää kaikesta ja kaikista. Onneksi malttiakin on alkanut paremmin löytyä viimeisen vuoden kuluessa :)
Piko ravaa

Jangas Four-Leaf Clover "Kamu" on hyvin veljensä tyyppinen kaveri. Sillä on ERI näyttelyistä sekä hyväksytty taipumuskoe ja MH-luonnekuvaus. Myös Kamu on ollut terve nuorimies, jolla on ollut joskus tassuissa hiivaa ja sillä on myös A lonkat ja terveet silmät. Kamukin treenaa nuoren emäntänsä kanssa agilitya ja tänä syksynä ekoista möllikisoista koirakko sai jo nollatuloksen.

Jangas Fir Tree "Remo" saa nauttia syksyisin metsästyskoiran arjesta ja on veljiensä tavoin suorittanut niin taipumuskokeen kuin MH-luonnekuvauksenkin. Kivesvikaisena Remo ei saa osallistua näyttelyihin, mutta on kuvattu A-lonkkaiseksi ja tutkittu tervesilmäiseksi. Remolle yksinolo on ollut haastavaa ja välillä se on rapsutellut itseään turhan paljon.

Jangas Foxglove "Kaspian" lopetettiin valitettavasti puolitoista vuotta sitten.

Pentue on ollut kaikenkaikkiaan todella sosiaalinen ihmisiä ja  muita koiria kohtaan, metsästystä ajatellen taipumukset tuntuvat olevan kohdallaan eikä pahempia kremppoja ole ollut. Muutamalla on ollut jokin yksittäinen tulehdus: tassu-, virtsatie- tai korvatulehdus. Toivottavasti nuoret aikuiset saavat varttua vanhoiksi asti terveinä ja hyväkuntoisina koirina.

Ei kommentteja: