lauantaina, syyskuuta 28, 2013

Ronja läpäisi taipumuskokeen

Tänään Ronja eli Jangas Hissun Kissun osallistui taipumuskokeseen Sastamalassa Äetsässä pidetyssä kokeessa Elina Jalnin tuomaroidessa ja suoritti kokeen hyväksytysti läpi!! Hienoa Kimmo ja Ronja!

Första valpen i H-kullen klarade jaktanlagsprovet godkänt i dag. Grattis till Jangas Hissun Kissun med husse Kimmo! Systern Sandy fick tyvärr inte delta pga att hon började löpa i slutet av veckan. Nu har alla tikar i kullen haft första löptiden.

Tässä vielä Ronjan arvostelu:

Sosiaalinen käyttäytyminen: Rauhallinen nuori narttu, joka ottaa itse kontaktia ja vastaa luottavaisesti tarjottuun. Suhtautuu ystävällisesti toisiin koiriin. Hyväksytty

Haku ja laukaus: Alkuun verkkaista ja suppeahkoa maa- ja ilmavainuista risteilyä. Laukauksen jälkeen hakuun tulee lisää vauhtia ja laajuutta. Pitää hyvin yhteyden ohjaajaan. Tulee kutsusta luokse ja antaa kytkeä. Hyväksytty.

Jäljestys: Rauhallisesti etenevää maa- ja ilmavainuista varmaa jäljestystä. Kulmalla pieni tarkastuspyörähdys. Kaato nuuhkaistaan. Hyväksytty.

Vesityö: Rauhallisesti veteen. Tuo pukin rannalle. Pientä omimista. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Hyvää tottelevaisuutta. Hyväksytty.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Kiva pari, joka pelaa hyvin yhteen.

Kokonaisarvostelu: hyväksytty
   

Ronja oli pentueensa ensimmäinen kokeeseen osallistunut ja sen läpäissyt koira (tosin vasta toisella kerralla koe tuli läpäistyä). Josko nuo muutkin ehtivät viimein ensi kesänä... Sandy oli ilmoitettu tälle päivälle myös, mutta se aloitti valitettavasti juoksun loppuviikosta eikä saanut näin ollen osallistua. Nyt on siis koko pentueen nartuilla ollut ensimmäinen juoksu ennen 1-vuotis syntymäpäivää, joka on parin viikon päästä.

Itse kisasin tänään Ronjan emän Essin Jangas Enttententten kanssa agilityssä. Tuomarina oli virallisesti Ritva Herrala, mutta tuomariharjoittelija Jari Laitinen oli vastuussa käytännön kisasta. Essi teki hienoa työtä. Eka radalla jostain syystä eka rima tippui ja yhdelle putkelle lähetys oli minun puoleltani hyvin epämääräinen, radalta tulokseksi muistaakseni 12, vp ja toisella agilityradalla meno oli ensimmäistä parempaa ja sopivan vauhdikasta, mutta kepeillä Essi tuntui jotenkin notkahtavan (kompastuvan?) ja sen jälkeen rytmi meni sekaisin, tuli virhe ja palasimme keppien alkuun. Muuten virheetön rata eli tuloksena 5 vp ja hieman yliaikaa keppien korjailuista. Näimme paikalla myös Pihlaa ja Evea, Jane ja Veera kisasivat ihan kohtuullisin tuloksin (ainakin toiselta radalta 5 vp) sekä Viivi oli talkoilemassa.

Ei kommentteja: