sunnuntaina, syyskuuta 15, 2013

Vauhdikkaita yliaikatuloksia

Kuulostaa varmastikin hieman epäloogiselta, että Essillä Jangas Enttententten oli tänään tavanomaisempaa parempi vauhti kisoissa ja siitä syystä saimme yliaikaa agilityradoilta. Näin kuitenkin pääsi käymään. Kisasimme BAT ry:n kisoissa Ojangossa mukavassa aurinkoisessa ja lämpimässä syyssäässä. 1-luokan radat oli suunnitelllut tuomariharjoittelija Tomas Berglund ja vastuun tuloksista otti Heidi Viitaniemi. Radat olivat mielestäni todella mukavat ja ihan mahdolliset suorittaa puhtaasti läpi, mutta mites taas kävikään...

  Ensimmäisellä radalla minulla oli alkuun kaksi erilaista ohjausvaihtoehtoa, joita harjoittelin rataantutustumisessa. Essi on yleensä hieman rauhallisempi kisakaveri ja päädyin ohjaamaan koira vasemmalla puolellani, jolloin minun olisi pitänyt saada kunnolla etumatkaa A-esteeltä. No, Essi tuli niin vauhdilla, että A-esteen jälkeisellä hypyllä olin jo toivottomasti myöhässä enkä pystynyt pelastamaan muurin suoritusta koirasta katsoen tiukasti vasemmalle. Essi laukkasi ison kiemuran suorittamatta esteitä ja matka jatkui muurilta minun ollessa koko ajan hieman jäljessä, mikä aiheutti pitkiä kaarroksia. Loppuradan loikimme yhdessä. Tulos 17 sekuntia yliaikaa, mutta virheetön rata ;) Toisella radalla Essillä oli edelleen hyvä vauhti, mutta valitettavasti en kunnolla innostanut kepeillä ja Essi tuli pois pujottelun loppupuolella, jolloin uusimme koko esteen ja siitä kertyi virheen lisäksi kuutisen sekuntia yliaikaa. Kiva kuitenkin huomata, että Essi alkaa innostua agilitysta aiempaa enemmän, mutta tämä vaatii tietysti kartturilta hieman toisenlaista rataantutustumista.

Kisoissa oli myös walesi Jane (Amanda) Veeran kanssa ja he saivat muistaakseni 5 vp ja 10 vp agilityradoilta. Heilläkin on jo hyppynolla plakkarissa. Myös Ella ja Tiina kisasivat kakkosluokassa, mutta heillä kummatkin radat päätyivät hylkäykseen. 

Alla vielä uusi kuva Sandystä 10 kuukauden iässä. 

Jangas Huller om Buller "Sandy" 10 kk

Ei kommentteja: