sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2014

Synkronisoidut juoksuajat

Viime viikko on ollut taas suorastaan hektinen ja eilispäivä kului MH:ssa työskentelemässä, joten nyt vain pikainen epäjohdonmukainen päivitys ennen kuin saadaan taas jatkaa seuraavaan paikkaan... 

   Olen hieman miettinytkin, josko meillä narttukoirat meinaavat ajoittaa juoksunsa samaan syssyyn ja niin näyttää käyneen. Essillä on aiemmin juoksuväli ollut kuulemma 6-7 kuukautta, joskin pentujen jälkeen väli venyi 10 kuukauteen eli kesäkuuhun 2013. Raisalla on puolestaan juoksuvälit normaalisti 8-10 kuukautta (neiti on aina ottanut harrastamisen vakavasti eikä halua pitkiä taukoja ;), mutta viimeksi syksynä juoksu tuli elokuussa vain 6 kuukauden välin jälkeen. Viime keskiviikkona aloin katsoa Raisaa, joka putsaisi itseään ja totesin sen juoksun alkaneen. Koittaessani paperilla myös Essin takapäätä, jäi siihenkin paperiin veritippa. Kannatti siis ilmoittaa Raisa kahteen TOKO-kokeeseen, niin heti alkoi juoksut. TOKOjen paikat EVL:n tuntuvat näet olevan kiven alla nykypäivänä... Toisaalta nyt tuli selitys, miksi sunnuntain kisailu Essin kanssa oli niin hankalaa, kun neidin ajatus ei tuntunut ihan pysyvän asiassa. Essi on tarkoitus astuttaa runsaan viikon päästä, mutta palaan pentusuunnitelmiin paremmalla ajalla ensi viikolla. 

    D-pentueen isä "Veikka" McTwister's Wet Wet Wet  jouduttiin lopettamaan 11,5-vuotiaana, mutta ainakin kolme sen sisaruksista on ehtinyt kunnioitettavaan 14 vuoden ikään menehtyen tämän talven aikana. Heti 14-vuotis syntymäpäivän tienoilla ikiuneen pääsi "Santtu" eli McTwister's Wet Blanket, josta voi lukea lisää Tarmon ja Lotten blogista ja nyt kevään aikana autuaammille metsästysmaille siistyivät siskot McTwister's Wet Painted "Daisy" ja McTwister's Wet Pet "Venni". Pitkäikäistä sukua siis nämäkin :) Viimeksimainitusta sain ihania kuvia. Tässä vielä ihasteltavaksi muillekin sukulaiskoirien omistajille. Kiitos vanhan rouvan omistajalle Tanjalle kuvista!
McTwister's Wet Pet
 

Ystävykset
Näistä ihanista vanhusten kuvista tulee aina mieleen Niemen Beritin sydämellinen kirjoitus vanhasta Susa-walesistaan, jossa hän kuvasi niin osuvasti ikääntyneen walesilaisen ulkonäköä. Wanhan Walesin kuono näyttää aivan siltä kuin yhä edelleen utelias koira olisi tunkenut koko päänsä Anni Helena-pussiin.

  Sitten vielä asiasta kukkaruukkuun eli muistutus ensi lauantain 3.5 taippari-, metsästys- ja MEJÄ-treeneistä Espoon Oittaalla. Laitattehan varmistusta vielä tulostanne ja eritoten ruokailijoista ja mahdollista erityisruokavalioista (joiden toteutus ei kenties kaikilta osin onnistu, joten tiedätte ainakin siinä tapauksessa ottaa eväät mukaan). Ainakin seuraavat ovat jo ilmoittautuneet, eikä tarvitse siis enää uudelleen laittaa viestiä: Remo, Piko, Dante, Ronja ja Lotte omistajineen. Sandyn, Hetan ja I-pentujen kohdalta tarvitsisin vielä tiedot ruokalijoista, toivottavasti kaikki pääsette mukaan! Kaikille halukkaille on edelleen tilaa. Tarkoitus on taas menneiden vuosien tapaan tehdä taipparin läpäisseille MEJÄ-jäljet (toivottavasti osa jo edellisenä iltana) ja taipparia varten treenaaville ahkerasti metsästävä Nupun (Jangas Dolce Vita) isäntä vetää tottelevaisuus- ja hakutreeniä ja Lindqvistin Niina on taas lupautunut "fasaanitytöksi" tekemään laahausjäljet ja kenties auttamaan MEJÄ-jälkien suhteenkin. Jos joku taipparia varten treenaava haluaa kokeilla myös verijälkeä on sekin mahdollista hyvin lyhyellä harjoitusjäljellä. Paikalle pääsee myös vain osaksi päiväksi, jos on muuta menoa, mutta ilmoittakaa siitä etukäteen, niin pääsette ensimmäisten joukossa treenaamaan. 

Ei kommentteja: