lauantaina, huhtikuuta 12, 2014

Tokoilua taas kevään kunniaksi

Tänään ollaan vielä osallistumassa kolmen E:n kanssa agilitykiroihin, mutta päivtetäänpäs sitä odotellessa muutama kuva Tuffsenista Jangas Gotta Go ja katsausta viikon TOKO-treeneihin.

Kiitos taas kerran Pialle Tuffsenin kuvista!
Tuffsen kevätauringossa
Jangas Gotta Go
Viime viikon flunssan jäljiltä olen viimein ollut taas pystyssä, jos toki väsynyt on vaatinut veronsa ja päiväunet töiden jälkeen ;) Raisan kanssa on taas puristeltu pölyt TOKOn treenikamppeista ja suunnattu lähikentälle päivittäin. Pidän taas kiinni tuosta kolme liikettä ja paikallaolo kullakin treenikerralla ja se tuntuu olevan meille hyvin sopiva tahti, joka ei kyllästytä (emäntää). Raisa on pitkästä aikaa ilmoitettu springereiden kokeeseen, toivottavasti vain juoksu ei ehdi alkaa ennen sitä. Tällä viikolla on keskitytty erityisesti ohjattuun noutoon ja ruuduun treenaamiseen. Ohjattua olen tehnyt kahdella kapulalla ja myös niin, että Stig on vienyt kapulat. Raisa malttaa yleensä hyvin kuunnella suunnan ohjauksen, joskin muutaman kerran matalalla merkillä se oli sitä mieltä, ettei käskyä ihan välttämättä tarvitse odottaa... Luovutusvauhti on ollut hienosti laukka, mutta yleensä olen vielä kehaissut Raisaa hyvästä merkin suorituksesta ja näistä kehuistakin täytyy pitkälti päästä eroon ennen koetta. Kolmas eli keskimmäinen noutokapulakin täytyy ottaa ensi viikon treeneihin mukaan.

Ruudun suhteen ollaan harjoiteltu hieman kadoksissa ollutta ruudun paikkaa ja merkin kauttaa ruutua niin, että palkka on ruudussa. Tässä oli hieman malttamattomuutta ilmassa merkillä malttamiseen, mutta selvästi edistyttiin, kun sain Stigin ruutua vahtimaan. Ruudun paikan suhteen täytyy taas välillä helpottaa näyttöruudulla tai pallolla, koska toisinaan paikka valuu liian eteen tai sivuun. 

Luoksetuloja on tehty ja ne näyttävät varsin hyviltä. Seuraaminen ja zeta kuuluu ohjelmaan. Maahanmenot ovat kaikissa osissa turhan hitaita, mutta ne nopeutuvat kyllä pienellä leikityksellä eli eteenpäin mennään tässäkin. Ohjattua noutoa on vain muistuteltu mieleen yhdellä kapulalla, ensi viikolla otetaan taas koko repertuaari mukaan. Istuen paikallaolot ovat poikkeuksetta onnsituneet, nyt tarttee saada onnistumisia myös muiden koirien mukana ollessa ja vieraissa paikoissa sekä erittäin pitkiltä ajoilta (2-3 minuuttia). Kauko-ohjausta on harjoiteltu yksittäisiä vaihtoja peruutellen ja ulkona jalkapallomaalissa, jossa neiti ei voi tulla eteenpäin, on lopputulos ollut pieni peruutus paikalta. Sekatekniikalla opetettu Raisa ei tästä varmaan koskaan saa täysiä pisteitä, mutta 8 on kunnianhimoinen tavoitteemme ;) Nyt on ollut alussa hieman epävarmuutta liikkeiden suorituksessa, joten täytyy taas kiinnittää ekoihin vaihtoihin huomiota ja jatkaa jumpaamista kotona.

Essikin on saanut harjoitella muutaman metrin seuraamisia namin kanssa ja perusasentoja. Ulkona lenkkeillessä on harjoiteltu maahanmenoja ja silloin tällöin otetaan paikallaolo-harjoituksia. Essi on iloinen, mutta aika epätarkka tokoilija. Se on opetettu hienosti kulkemaan mukana, mutta seuraamiseksi sitä ei oikein voi kutsua, kun neiti on kiemuralla puolen metrin päässä innoissaan loikkien ;)

Ei kommentteja: