lauantaina, kesäkuuta 28, 2014

Hyvästi, Hemuli

Eilen sain surullisen puhelun Laurilta, että Hemuli eli Jangas Cubic Butterfly oli jouduttu lopettamaan. Vielä edellisenä aamuna täysillä kirmaillut 10-vuotias oli mennyt nopeasti väsyneeksi ja huonoon kuntoon. Eläinlääkärin diagnoosi ja epäilys oli munuaiskasvain, joka vuoti sisäänpäin eikä siinä tapauksessa ole kuin yksi ainoa oikea ratkaisu. Hemuli siis katselee meitä pilven reunalta. 

Jangas Cubic Butterfly
3.1.2004 - 27.6.2014
  Hemuli syntyi tammikuussa 2004 opiskelijasuntooni Turkuun Katin toiseen pentueeseen, joka koostui neljästä pojasta. Toivoin noista kovasti narttupentua itselleni, mutta toisin siis kävi. Minulle tuli kuitenkin pentueen kohdalla Déjá Vu, kun aikanaan pikkuveljeni synnyttyä itkin kolmivuotiaana, että "sen piti olla tyttö!" Hetken päästä olin jo sitä mieltä, että pikkuveli on itse asiassa ihan hyvä juttu ja ehdotin vauvalle nimeä kuutioperhonen. Valitettavasti vanhempani olivat niin tylsiä, että he teilasivat komean nimiehdotukseni. Parikymmentä vuotta myöhemmin koettuani yhtä "vakavan" kolauksen poikien muodossa, sain viimein pitää pääni ja yksi pojista eli Hemuli sai nimekseen kuutioperhosen englanninkieliseen vastineen Cubic Butterfly. Hemuli oli tosin laitettu narttujen pentuluokkaan eka kertaa näyttelyyn päästessään... 
Hemuli kuskina

   Luovutusiässä Hemuli muutti Laurin ja Kristiinan hyvään hoitoon Vantaalle ja osoittautui hyvin vahvatahtoiseksi ja uusissa tilanteissa jonkin verran strassaantuvaksi tyypiksi. Hemuli pääsi mukaan pentujen leikkikouluun, temppu- ja kontaktikursseille ja agilityyn. Muutaman näyttelynkin poika kävi ja se MH-luonnekuvattiin ekana vuonna vielä tuolloin epävirallisessa kuvauksessa sekä lonkkakuvattiin tervein paperein. Hemuli oli aina tuollainen hyväntuulinen höpsö, "Pöksy" tuli kaikkien kanssa toimeen, vietti etenkin pariskunnan eron jälkeen paljon aikaa Laurin mukana töissä ja tuli aikanaan hyvin toimeen uuden perheen vauvan ja sittemmin taaperon Annin kanssa ja oli kerta kaikkiaan hurmaava pörröturkki. Hemuli aina loisti sellaista hyvää tuulta.
Vuonna 2012

   Hemulista tuli myös aikauisella iällä yhden pentueen eli kolmen pennun isä. Näistä Nemo-poika on agilityryhmässäni ja mainio menijä onkin. Hemuli oli terve nuori mies, mutta keski-iässä sillä alkoi olla kerran vuodessa toistuva korva- tai ihotulehdus. Viime vuoden lopulla syyksi selvisi kilpirauhasen vajaatoiminta ja nuo vaivat helpottivat kokonaan tyroksiinilääkityksen myötä. 


Kiitos kuvista Laurille ja veljelleen

   Etenkin viimeisinä vuosina Lauri ja Hemuli olivat kuin paita ja peppu. En voi sanoin kuvata, kuinka onnellinen olen siitä, että Hemuli on saanut viettää hyvän elämän ja toivon jaksamista Laurille kaipuussa. Hemuli lähti niin sanotusti saappaat jalassa eikä siinä ollut paljon mahdollista kotiväellä tottua ajatukseen. Vaikka ikää oli jo 10 vuotta, oli Hemuli edelleen täynnä vauhtia ja menoa eikä kukaan olisi uskonut sen ajan tulevan täyteen näin nopeasti.
Lepää rauhassa

 

Ei kommentteja: