torstaina, kesäkuuta 26, 2014

Kesälomasta nauttimista

Viimeinen viikko on ollut walesien sukutaulukirjan käsistä saatuani suorastaan taivaallinen, kun on saanut ihan oikeasti lomailla. Juhannusta vietimme mökillämme Ruovedelle, jossa savupiippu on rikkunut, joten olo oli hieman viileä, vaikka tunnelma pysyikin lämpimänä. Koirat juoksivat hullun lailla, uivat ja kävivät katsomassa joutsenia, kunnes ne pelottelivat Raisankin rannalle. Juhannuksena tein verijäljet sekä Essille että Raisalle. Jäljet olivat lyhyet: Essin noin 250 m yhdellä kulmalla ja Raisan suora jälki 100 m. Kummatkin jäljestuivät hienosti nämä noin 20 tunnin ikäiset jäljet. Tarkoituksella tehtiin mökille helpot harjoitukset näin kesän ensimmäiseksi jäljeksi. Maastona oli kosteikkoa, harvaa metsää ja kallion syrjää.  

Siitä viikkoa aiemmin ahkeroimme Sintun kanssa Tarmolle ja Lotelle jäljet Ojangon metsiin. Lotte jäljesti lyhyen jälkensä erinomaisesti ja Tarmokin hyvin, mitä nyt hieman kiersi sorkan jäljet ;) Kokeeseenkin Tarmo pääsi ja oli jaksanut hukatta puolet jäljestä, vaikka polkuja risteili jäljen alussa riesaksi asti. Valitettavasti koirapoika väsyi loppua kohti ja viimeinen hukka tuli noin 50 metriä ennen kaatoa.

   Sebastian on innostunut kuljettamaan Essiä taluttimessa ja kiltisti Essi Sebastianin kuljettamana meneekin. Raisan kanssa on tokoiltu ja edelleen saadaan jatkaa harjoituksia etenkin ruudun ja ohjatun noudon suhteen. Tunnarikapulan kaunis kantaminen ja kauko-ohjauksen asennon vaihdot ovat ikuinen projekti, johon en saa suhtauduttua niiden vaatimalla antaumuksella ja vakavuudella, joten harjoittelemme liian vähän (usein ei lainkaan) eikä asia siis edisty mihinkään. 

   Agilitystä olemme tauolla, mutta treeniryhmää olen silti käynyt kouluttamassa ja hienoa on nähdä, kuinka koirakot edistyvät :) 

  Sitten muutama sana Essin odotusajasta. Tuntuu, ettei neidin maha ole kasvanut mitenkään hurjasti viime viikkoina, vaikka itse asiassa kuvissa se näyttää melkein saman kokoiselta kuin edellisessäkin tiineydessä samoihin aikoihin. Jotenkin minulla on silti sellainen olo, että tällä kertaa meille tulee hieman pienempi pentue. 

42 vrk Axilur-kuuri aloitettiin ja Essi söi sitä 4 päivää. 
 
45 vrk astutuksesta

47 vrk Mökillä Essi ei jaksanut enää juosta samaa tahtia kanssani, vaan jäi jälkeen Raisan kirmatessa kaukana edellä ja kääntyen välillä takaisin ihmettelemään, mihin me oikein jäimme. 
46 vrk


Essi tarkkaavaisena

50 vrk Paino 21,3 kg, kun ennen tiineyttä Essi painoi muistaakseni noin (18-)19 kiloa

51 vrk Essi oksenteli koko illan. Lienikö syynä kanan koivet (luut) vai tiineyskö aiheutti oksentelua, kun aterioden väli venyi? Essi oli joka tapauksessa syömättä koko illan ja oksenteli vain sappinesteitä raukkaparka.
52 vrk astutuksesta

53 vrk Maha on hieman laskeutunut viime päivinä ja pientä pentujen liikettä on voinut tuntea vatsapeitteiden läpi muutaman päivän aikana.

Tässä vielä vertailun vuoksi kuva Essistä lokakuussa 2012, kun se odotti edellistä pentuettaan:
Lokakuussa 2012: 52 vrk (7 pentua)


Ei kommentteja: