torstaina, marraskuuta 24, 2016

Jännitys tiivistyy...

Viimeinen vuorokausi ennen pentujen syntymää on aina jännittävä. Tällä kertaa jännittää hieman tavallista enemmän, koska Zeldan sisarusparven syntyminen ja alkutaival oli aikanaan todella dramaattinen (siitä kertomus löytyy joulukuulta 2013).
61 vuorokautta tiineyttä jo takana

Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin ja eilen saatiin hankittua uusi kuumemittari aiemman hukuttua.  Tänään Zeldan lämmöt ovat hiljalleen laskeneet aamun 37,4 asteesta päivän 36,8 asteeseen ja nyt illan 36,5 asti. Niinpä laitoimme illalla pentuhuoneen valmiiksi ja Zelda on päässyt usein ulos masua tyhjäämään. Lähtölaskenta on siis alkanut ja toivoisin pentujen syntyvän huomenna päivän aikana, jolloin olisi mahdollista helposti kääntyä eläinlääkärin puoleen, mikäli kaikki ei menekään ihan toiveiden mukaan. Zelda on hyvin rauhallinen ja on vain pari kertaa hieman jalallaan kuopaissut petaamisaikeissa. Masu on jo hieman tukalan kokoinen.

Reippaalla mielellä

Nyt on tyttö siistitty synnytystäkin ajatellen

Zelda ottaa rennosti
Näyttää kelpaavan tulevalle mammalle
Aamu aloitettiin rämpimällä vesisateessa Raisan kanssa hallille, jossa Riesa oli ihan loistava: kierto-ohjatut ja ruutu sekä eteenlähetys onnistuivat kaikki hienosti. Nyt tehtiin kierto-ohjattua sekä palasina että kokonaisena liikkeenä, tsekattiin kertaalleen kaukot (tosi napakat vaihdot, saattoipa toki hieman liikkua), eteen lähetystä 15-20 metrin päähän ja ruudun paikkaa noin kolmen metrin päästä niin, että olin levitellyt hanskoja ja muita härpäkkeitä häiriöksi - ei mennyt Raisu lankaan tällä kertaa!

Ei kommentteja: