perjantaina, marraskuuta 25, 2016

Varsinainen jännitysnäytelmä

Tällä kertaa saatiinkin synnytyksestä aikamoinen trilleri, kun peräti kaksi pentua halusi luurata ihan väärässä asennossa...

  Aloitetaanpa kuitenkin alusta. Siinä kun valvoin toissayön Sissi-tyttäremme takia ei viime yökään kulunut paljon unisemmissa tunnelmissa, kun Zelda petasi hieman kahden aikaan ja sen jälkeen siirryin varmuuden vuoksi torkkumaan työhuoneeseen pentulaatikon äärelle, jottei ruova vaan suvaitsisi synnyttää pentujaan meitin sängyn alle, kuten alkoi jo näyttää.
Zelda esikoisena kanssa

Juuri kun olisi ollut aika lähteä kuskaamaan Sebastiania esikouluun alkoi varsinainen ponnistusvaihe ja tehokkaiden supistusten saattelemana syntyi ensimmäinen urospentu ja kaksikymmentä minuuttia myöhemmin narttupentu.

Ensimmäinen tyttönen
Sen jälkeen suppareita ja istukka kyllä tuli, muttei pentua. Muutenkin meinasi hieman hermo mennä pikku-Sissiin, joka hermostui kun ei saanutkaan seistä pentulaatikossa ja hetken Sebastiania tietokonepelin kanssa autettuani tyttö seiso pentu käsissään. Onneksi Zelda on ihan mielettömän kiltti ja herttainen ja pentukin oli tukevassa otteessa vahingoittumattomana. Kävimme moneen kertaa ulkona juoksemassa: välillä lasten kanssa, välillä kahdestaan Sissin huutaessa perään. Kylmänhiki iski jo ja pelkäsin synnytyksen keskeytyneen sirkuksemme takia. Onneksi sain ajan eläinlääkäriin Sipooseen puoli kahdeksi ja lähdimme sinne. Oksitosiinin avulla pikkuinen urospentu syntyi Marjan avustuksella, vaikka se oli aivan vika-asennossa eikä olisi ihan itsekseen kyllä ulos päässytkään. Heti perään syntyi taas narttupentu.

Tässä vaiheessa Stig pääsi paikalle ja minun oloni hieman helpottui, kun Sissi alkoi olla taas aika mahdoton halutessaan pitää pentuja kädessä. Isä vei lapset välipalalla eivätkä pojankaan verensokerit olleet vielä kerenneet liian alas.

Tämän jälkeen otettiin röntgenkuva, jossa näkyi vielä kolme pentua ja niistä ensimmäinen tosi erikoisessa asennossa pää ja kroppa kummatkin kohti emän mahaa. Kunnon ponnistuksen eivät saaneet aikaan muuta kuin vesien puhkeamisen, joten päädyttiin kesiarinleikkaukseen - onneksi! Pentu olikin näet päätynyt sukeltamaan toiseen kohdunsarveen, kun kroppa oli toisessa sarvessa ja pentu oli näin ollen kylkitarjonnassa eikä olisi todennäköisesti millään päässyt pinteestä. Niinpä leikkurista tuli vielä kaksi urosta ja yksi narttupentu. Loppusaldo oli siis neljä urosta ja kolme narttua.
Loppu hyvin? Kaikki hyvin?

  Nyt on aikamoisen uupunut olo. Kaksi lasta, kaksi virheasentoista pentua ja pitkä päivä ovat vieneet mehut. Nyt pitäisi vielä jaksaa auttaa noita pienimpiä pentuja hyville tisseille, onneksi kaikki ovat terhakoita ja osaavat itse imeä. Huoli on kuitenkin vielä pienimmissä ja etenkin uroksesta, joka oli pinteessä ensimmäisenä ja oli imenyt sikiövettä kiduksiinsa. Vielä kun jaksaisi muutaman päivän tukea pieniä, niin sitten pääsee töihin lepäämään- vai mitenkäs se nyt olikaan?

Olen ihan selkästi oman elämäni herra - tai siis rouva - tai ehkä renki tai kenties aputyttö tai... ainakin väsynyt. 

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Onnea pentusista! :)