sunnuntaina, elokuuta 12, 2018

Hämmentävän hyvä päivä?

Eilen tapahtumia riitti. Lähdimme aamusta Niina ja Kevinin eli Llon Helygen kanssa Vesilahden näyttelyyn, jossa se esiintyi ekan kerran virallisessa luokassa. Kevin on komistunut ja aikuistunut viime aikoina, vaikka oletamme sen olevan parhaimmilaan vasta parin vuoden päästä. Voitte kuvitella mikä ihmetys koettiin, kun tuomari jakoi hyvän eli keltaisen nauhan. Olimme aikamoisen hämmentyneitä ja suut auki. Kevin esiintyi ihan kohtuullisesti, joskin mielestäni liikkui hieman jäykemmin kuin yleensä ja tuomari koitteli moneen kertaan sen takaosaa. Steppaavat askeleet, ulospäin kääntyvä polvi (?!) ja liian pitkä häntä oli arvostelussa mainittu. Kirjoittelen sen kokonaisuudessaan kunhan jaksan. Päivä näyttelyssä oli kuitenkin tosi mukava ja tapasin Femman kasvattajaa Mirkaa, Femman Halla-siskon omistajaa Ullaa ja monia muita tuttuja. Kehän laidalta tuli vaan kesken vähän kiire pois, kun isäni toi lapset näyttelyyn yökylästä kahdelta ja sitä ennen piti päästä syömään suussa sulavi lättyjä ;) Vesilahden tunelma on aina mukava ja nyt säätkin hellivät eikä silti ollut tuskaisen kuuma. Kivaa siis oli silti, että Kevin ja muutama muukin tuttu koira sai yllättäen H:n.
Aurinko teki temput... ekoissa kuvissa Kevin oli kokonaan auringossa, myöhemmin puoli koiraa varjossa ;)

  Illalla viimeinenkin pentu Touho eli Jangas Nosy Parker lähti uuteen kotiinsa Annin harrastuskoiraksi ja Sulo-walesin kaveriksi Helsinkiin. Koti tuntuu kovin tyhjältä, kun täällä on vain Raisa. Kasvatteja saa siis tuoda hoitoon, jos ollaan kotosalla ;)
Jangas Nosy Parker 9vk

  Täytyypä kertoa kumma tapaus, joka taisi sattua torstaiaamuna. Lähdin tavalliseen tapaan aamulla kuuden-seitsemän aikaan pentua pissattamaan pihalle ja tontin laidalta rojunurkkauksesta lensi pois iso petolintu (haukka tms?) ja sieltä kuului kummallista huutavaa Piii- piii - pii- ääntelyä. Pentu juoksi suoraa tietä sisälle pissaamatta ja toisti saman kannettuani sen uudelleen ulos. Pissat ja kakat se teki lopulta sisälle. Tuo tyyppi on siis muuten hoitanut asiansa hienosti ulos. Muutamaa päivää aiemmin Stig ja lapset olivat jänöjussin eksyneen aidatulle pihallemme. Raisa on kuitenkin ollut ihan minimaalisesti pihalla eikä pentu vielä ymmärrä noista loikkakoivista mitään. Eilen illalla ihmettelimme raadon hajua ja juurikin tuolta rojunurkkauksesta löytyi jänis, jonka kylki oli puhkaistu (minun ei varmastikaan tarvitse jatkaa näyn tai toukkien kuvailulla). Onneksi tässä vaiheessa pennut ovat maailmalla ja kesän ajan ne ulkoilivat pitkät päivät, mutta otettiin aina yöksi ja käydessämme asioilla sisään. Ajattelin, etteivät petolinnut ihan pihaan eksyisi, mutta näköjään kaikki on mahdollista...

Ei kommentteja: