sunnuntaina, tammikuuta 13, 2019

Kevin SmartDog-testissä

Eilen kävimme Kevinin (Llon Helygen) kanssa SmartDog-testissä Hyvinkäällä. Cockeriharrastaja- ja kasvattaja Ulla Ruistola suoritti mm. koirien eleiden lukutauitoa, impulsiivisuutta ja muistia testaavat osiot ja kokonaisuudessaan testi olikin hyvin mielenkiintoinen. Etukäteen hieman mietin, että miten ei kovinkaan ahne Kevin jaksaa suorittaa kaikki osiot namien voimalla, mutta vasta viimeisessä muistia testaavassa osiossa tarvittiin lelua avuksi. Varsinaiset tulokset saamme jonkun viikon kuluttua, mutta Kevin oli hyvä lukemaan ihmisen eleitä, muistiltaan ja impulsiviisudeeltaan keskiarvokoira, selvitti V-aidan varsin nopeasti ja fiksusti eikä mennyt missään vaiheessa ylikierroksille. Mahdottomasta tehtävässä se puolet ajasta pyrki avaaman rasion itse ja puolet ajasta pyysi ihmiseltä apua, se ei kuitenkaan kahdessa minuutissa turhautunut ja lähtenyt omille teilleen :)

   Testi oli ihan mielenkiintoinen ja tänä keväänä onkin hauskaa, että kummankin odotetun pentueen isät on testattu ja ovat olleet varsin kivoja kavereita testissä. Lisäksi kummankin pentueet tulevat vanhemmat on joko MH-luonnekuvattu - tai luonnetestattu. Kirjoitan kevään Springeri-lehteen SmartDog-testistä artikkelin, joten laittelen sen blogiin sitten huhtikuussa ja tulokset saamme varmasti tässä välissä :)

  Sen verran mielenkiintoinen testi oli, että meinasin järjestää SmartDog-pentutestitilaisuuden kevään pentueille ensi kesänä. Toivottavasti ainakin osa innostuu mukaan, koska uskoisin pentujen testaamisesta olevan hyötyä pennun koulutuksessa. 

  Tässä muutama kuva testin osa-alueista:

Impulsiivisuutta testaamassa lieriön avulla

Kevin ymmärsi hyvin myös jalalla ohjaamisen

Mahdoton tehtävä - Kevin pyytää Ullallta apua.

Looginen päättely - harjoitustehtävä.

Muistatko vielä minuutin jälkeen minkä åpurkin alla nami/lelu oli?

Do As I Do

Ei kommentteja: