torstaina, tammikuuta 03, 2019

Koiratanssia vanhuksen iloksi

Itsellä ikäkello kääntyi ihan uudelle kymmenluvulle viime vuoden viime päivinä ja Raisalla on ikää jo 12 vuotta, joten lieneekö meillä ikäkriisi iskenyt, kun...

*  tutustuin koiratanssiin nuorisoleirellä 2000-luvun alussa ja ihastuin hienoihin suorituksiin, mutta tällaiselle kaksi vasenta jalkaa ja olemattoman rytmitajun omaavalle henkilölle laji tuntui hieman liian vaativalta (lue mahdottomalta).

*   joululomalla sisko innosti katsomaan PM-kisan videoita koiratanssista ja olin ihan myyty. Riikka kertoi säännöistä ja lajista treenattuaan itse kesästä asti. Olin ilmoittautunut hetken mielijohteesta treenailemaan 19.1 Vantaalle ja idea alkoi kyteä, että josko me kuitenkin koitettaisiin HTM eli Heelwork To Music-varianttia ihan kisoissa asti.

 * musiikki on valittu,  treenaus aloitettu ja meillä on hauskaa!

On tässä hyviäkin puolia, että ainoa koira on 12-vuotias. Tulee harjoiteltua ihan uusia asioita helpon ja oppivaisen koiran kanssa. Samalla se vaatii hieman uudenlaista ajattelua itseltä, kun Raisa on kuuroutunut ja esimerkiksi naksuttimella opettaminen ei onnistu, eikä myöskään äänellä oikea-aikainen palkkaaminen.

   Vanhus on kuitenkin ilmiömäinen lukemaan käsimerkkejä ja sen tapa kestää toistoja ja pitkiä ratasuorituksia on vuosien varrella hioitunut hienoksi. On se vaan sama vanha super-Raisa :) 

Ei kommentteja: