lauantaina, helmikuuta 16, 2019

Nose Work-viikonlopun eka päivä :)

Tänään kokoonnuttiin Nummelaan Erkun erilaiseen koirakouluun Laran emännän, Nose work-tuomarin Erkku Jussinheimon johdolla opettelemaan nosetuksen saloja. Tämä päivä meni enemmän teorian ja muiden seuraamisen puolelle sekä saatiin omat eukalyptus-pullot mukaan.


   Aamupäivä aloitettiin käymällä läpi koesäänntöjä ja lajin ideaa. Sen jälkeen otettiin harjoituksia eritasoisten koirien kanssa. Ekakertalaiset saivat ensin haistella eukalyptusjahua purkista samalla kun ne söivät naia sieltä. Sen jälkeen jatkettiin laatikoiden haistelulla ja namien syönnillä laatikoiden päältä ihan aloittelijoiden kanssa.

Pipsa (Jangas Miss Behaving) etsimässä nameja laatikon pinnalta

Elsa (Jangas Kiss And Make Up) namien etsinnässä


Namien löydyttyä jatkettiin eukalyptus-hajun yhdistämisellä namien tuoksuun, ensin namit eukalapun päällä ja sitten pelkän eukalyptus-tuoksun etsimisellä, jolloin ohjaaja heti palkitsi koiran löytäesä oikean hajun. Peppi ja Raisa tosin olivat sitä mieltä, että hajun löytymisen jälkeen voi tuijottaa silmiin ja pyytää lisäohjeita ohjaajalta.



Lopuksi vielä jo osaava Kevin pääsi treenaamaan laatikkoetsintää. Iltapäivällä lähdimme varmuuden vuoksi kotiin, jotta ehtisimme varmasti hyvissä ajoin synnytystä (ja mielellään päikkäreille). Täällä on edelleen ihan rauhallista, joten katsotaan, koska synnytys lopulta alkaa ja Kevinistä tulee ensi kertaa isä ;)

Kevin on löytänyt oikean hajun laatikosta.
Iltapäivällä vieklä mm. Nano ja Piko pääsivät treenailemaan.

Ei kommentteja: