lauantaina, helmikuuta 16, 2019

O-pentue lähti Viiman mukana emän kotiin

Eilen sanottiin heipat O-pentueelle, jota toki käydään ahkerasti katsomassa tulevina viikkoina. Kotimatka oli mennyt hyvin ja Viima kotiutui pentueineen ongelmitta eikä sen kummemmin välittänyt perheen muista koiristakaan. Vimppa on kuulemma perheen kuningatar, joka muutenkin määrää kaapin paikan koiralaumassa.

Kuvassa nähden vasen silmä (pennun oikea silmä) on jo raollaan
Miltä täällä oikein näyttää?
Tässä vielä muutama kuva naperoista täällä ollessa. Huivi-Heikillä ja Sirpillä jo toinen silmäkin alkoi hiljalleen olla auki :) Huivi-Heikki oli myös kaksinkertaistanut syntymäpainona eilen ja muillakin se on enää 10-40 gramman päässä eli nyt jätetään punnitseminen, kun käytännössä viimeistenkin paino on jo kaksinkertaistumassa. Seuraavaksi Viiman perhe saa alkaa seurata, koska pennut jo näkevät ja kuulevat. Maanantaina on ensimmäisen matokuurin aika.

 


Turvallisesti yhdesä kasassa.

Matkaan lähden, matkaan lähden!
Eilen päästiin Raisan kanssa myös rally-toko treeneihin Niina Nenosen oppiin, missä ehdittiin tunnin aikana treenata hirmuisen paljon. Tajusin viimein, miksi istu - takaa puolen vaihto - istu- kyltti oli kisoissa niin vaikea. Raisa ymmärtää huitomiseni vain vaikeampana katsekontaktiharjoituksena ja tuijottaa silmiin entistä tiiviimmin. Kun sanoin "takaa"-käskyn, se suoritti liikkeen.  Se selvästi lukee huulilta sen verran, että tietää suorittaa tehtävän. Kuuron koiran kanssa treenaaminen on hirmuisen opettavaista ;)

Muutenkin Niinan suunnittelema suora, jolla oli edestä puolen vaihto, kierrä ohjaajan ympäri ja eteentulo oli selkeästi hankala, kun käsimerkit jossain määrin muistuttavat toisiaan. Hyvä laittaa korvan taakse tuokin asia.

Netta on tänä aamuna ollut hyvin rauhaton ja nyt mittasin sen lämpöjä: 37,2 astetta eli pennut syntyvät ihan koska tahansa. Ja taitaa tälläkin kertaa tulla iso liuta poikia, kun pennut ovat näin ajoissa syntymässä. Ja tyttöä kun olen meille kaipaillut... Katsotaan mitä tuleman pitää. Onneksi pentulaatikko on juuri tyhjentynyt.


Ei kommentteja: