torstaina, heinäkuuta 29, 2021

Paavo in memorian

 Olen monesti saanut todeta elämän ja kuoleman paiskaavan kättä. Viime vuonna Raisa lopetettiin samalla heinäkuisella viikolla, kun Iines astutettiin (ja syyskuussa syntyi Q-pentue). Eilen syntyivät Esmen pennut (T-pentue) ja tänään sain surullisen puhelun Reetalta, että D-pentueen viimeinen 14 vuoden ja 9 kuukauden ikään ehtinyt Paavo eli Jangas Dirty Harry oli jouduttu lopettamaan. 

Paavo Peekele oli suuri persoona ja  viimeinen Veikan vaikea. Aikanaan Raisan mietteitä tästä sisarusparvesta löytyy vanhasta blogitekstistä Mitä Raisa tiätää.. D-pentue oli kolmas pentueeni ja niistä jäi Raisa kotiin, Manteli emänsä luo, Paavo vanhemman kasvattini Elviksen seuraksi Reetalle Kuopioon, Remu Kaisalle ja Tarmo Sintulle, jotka kummatkin olin tuntenut jo vuosia. Nupun ja Ticon omistajistakin tuli hyviä tuttuja. Olen ollut onnellisessa asemassa saatuani seurata tämän hurjapääjoukon kehiteystä ja elämää ensimmäisistä hengenvedoista aina vanhuuteen saakka.

Kaisa ja Remu, minä ja Raisa, Reetta ja Paavo sekä Sinttu ja Tarmo

Kiitos Reetalle kaikista näistä vuosista ja on ollut ihana nähdä (ja saada joskus Paavo hetkeksi hoitoonkin) Paavoa ahkerammin pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen. Paavolla oli paljon omia bravuureja: se osasi avata kaapit, jääkaapin mukaanlukien, ja viimeisinä vuosina kuulosta tuli vähintään valikoiva, jos ei nyt suorastaan huono. Nuorena poikana Paavo kisasi agilityssä, saavutti muotovalion arvon, taipparit ja tuolloin vielä epävirallinen MH-luonnekuvaus menivät heittämällä läpi. Paavolle tyypillistä oli, että jos sen mielestä joku asia oli epämiellyttävä tai pelottava, se vaan yksinkertaisesti käänsi sille selkänsä, jolloin se ei ikään kuin ollut olemassa. Niinpä se MH:n aaveillakin istui Reetan vieressä käännettyään selkänsä aaveille.

Jangas Dirty Harry 17.10.2006-29.7.2021

Vuonna 2020


2019

2018

2017 (kuva: Aino Väyrynen)

2016

2015

2013



2009

2008 Remu ja Paavo Karkussa


2007 Masi ja Paavo uimassa (kuva: Janni Kröger)


2006



 


Ei kommentteja: