perjantaina, heinäkuuta 02, 2021

T-pentueen odotetaan syntyvän loppukuusta :)

 Esme eli Jangas Nice Weather For Ducks astutettiin toukokuun lopussa ja nyt viisi viikkoa astutuksesta Esme on kuulemma pyöristynyt ja vaikuttaa hyvin vahvasti olevan tiineenä. 

Esme täytti juuri kolme vuotta, mutta tuloskia ei ole kauheasti keritty keräämään, kun viime kesä mentiin koronan ehdoilla. Neiti on kuitenkin suorittanut taipumuskokeen hyväksytysti ja ollut aikanaan VSP-pentu näyttelyissä, viime syksyn vesisateesta tulos oli laihahko H eikä muihin näyttelyihin ehtinyt, ennen kuin kaikki peruttiin. Esmen kanssa on treenattu vesityötä varten (kuulemma pätevä noutaja myös vedestä!) ja mejässä se on todella hyvä, mutta valitettavasti tämä koekausi menee pentuja hoidellessa. Emänsä Femma sai juuri kaksi LUVA-tulosta agilitystä ja eno kisaa myös samassa lajissa.Veljellä on mm. vara-SERT näyttelyistä. 

Esme on hyvin herttainen ja kiltti tyyppi, joka toimii mielellään isäntäväen kanssa yhdessä. Välillä se on hieman ujostellut korona-aikana, kun vielä yksivuotiaana se syleili koko maailmaa. Sisarukset ovat hyvin sosiaalisia ja niistä kolme on myös MH-luonnekuvattu. Esme nauttii yhtä lailla olosta ihmisten lähellä kuin metsässä yhteisissä touhuissa. Se asuu kesät mökillä ja talvet kaupungin hälyssä. 

Esme on ollut hyvin terve, kerran muistaakseni korvaa hoidettu, sillä on A-lonkat, terveet kyynärät (K0) ja silmät ok (ppm iris-iris).




 Topi eli Neswing Bite The Bullet tulee ensi kertaa isäksi. Sillä on jo hienot meriitit kasassa: mejässä voittajaluokassa (2x Avo1, Voi1), taipumuskoe ja MH-luonnekuvaus suoritettu ja näyttelyistä vara-SERT. Siskonsa on jäljestämisvalio.

Topi on 2,5-vuotias maaseudulla asuva iloinen ja avoin kaikkien kaveri, jolla riittää menoa ja meininkiä. Kuitenkin sisällä lempihommaa on rauhoittua sohvalle omistajien syliin makoilemaan. Topi harrastaa jäljestämistä, näyttelyitä ja rottien pyydystämistä. Topi on varsin riistaviettinen kaveri, joka tulee kuitenkin hyvin toimeen perheen kissojen kanssa. Iloinen sählääjä kuvaa Topia parhaiten. MH-luonnekuvauksessa Topi palautui mukavasti jännittävistä asioista eikä hätkähtänyt yhtään laukauksia. Hajut vievät nuorta miestä mennessään, joskus korvat hieman katoavat. 

Topi on perusterve kaveri, jolla on A-lonkat, terveet kyynärät (K0) ja terveet silmät. 








Ei kommentteja: