perjantaina, heinäkuuta 23, 2021

SmartDog-pentutesti R-pennuille

Torstaina neljä R-pentueen naperoa oli meillä SmartDog-pentutestissä, jonka Ulla Ruistola veti läpi kaikille neljälle tyypille. 

Tulokset tulevat aikanaan, mutta jotakuin näin ymmärsin lyhyesti pentujen toimineen:

 Riitta eli Jangas Rivo-Riitta joutui suorilta autosta tuossa vaiheessa hyvin lämpimään pihamökkiin ja se oli jotenkin stressaantuneen ja hieman pahoinvoivan oloinen pulautellen nameja ulos. Kuulemma keskittyminen oli hyvin vaikeata ja se kuunteli enemmän ääniä muualta eikä oikein motivoitunut nameista - ja kyseessä on koko porukan ahnein tyyppi, joka syö missä vain ja miten paljon vain namia! 

Samppa eli Jangas Risto Reipas oli hyvin reipas ja erittäin omatoiminen ja itsenäinen - siinä ei kuulemma paljon emännältä apua pyydelty. Sosiaalista oppimista ei kuulemma nähty, mutta namiautomaalilla Samppa näytti oppivansa yrityksen ja erehdyksen kautta kylläkin kauhomaan namit itselleen :)

Molly eli Jangas Rapunzel oli kaikkein kiinnostunein testaajasta, mutta mahdottomassa tehtävässä yritti kuitenkin avata laatikkoa täysin itsenäisesti ja herpaantumatta koko testin ajan. Molly taisi olla näistä innokkain leikkimään.

Windy eli Jangas Rämäpää Penny oli taitava lukemaan eleitä, omasi ihan hyvän itsehillintän (8/10) ja taisi olla porukan nopein V-aitatehtävässä, jossa koira tulee ymmärtää etsiä nami V-aitaa kierttämällä sen sijaan, että yrittää paikallaan kauhoa herkkuja.

 Odotusajalla ehdin trimmata porukan pentunäyttelyitä varten. 

Windy sai kotiläksyksi yleistää leikin eri paikkoihin.

Sissin kanssa leikki sujui ihan tuosta vain :D


Windy poseeraa

J. Rämäpää Penny



Ei kommentteja: