keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2021

T-pentue syntyi tänään

Eilen Esmen lämmöt laskivat (37,1-37,3 asteeseen) ja tänään T-pentue sitten syntyi. Ensimmäisenä tumma urospentu Tiitiäinen (326 grammaa) syntyi pää edellä kello 9.15. Kauaa ei ehditty Tättähäärä-siskoa odotella, kun neiti syntyi jo 9.23 perä edellä ja painoa oli 350 grammaa. 

Alla Tiitiäinen ja päällä Tättähäärä


 Myöskään seuraavaa neitiä nimeltä Tingeling ei kauaa kaipailtu, kun se syntyi jo 9.47 pää menosuuntaan ja syntymäpaino oli 347 g. 

 

Tingeling

Aika pian tupsahti maailmaan myös toinen poika Tärpästikkeli kello 10.30 painaen 365 grammaa.   runsaan tunnin sisällä se sai kaverikseen kolme muuta sisarustaan. Tämän jälkeen olikin hieman pidempi tauko ja Esme hieman lepäili ja hoiti pentujaan sillä aikaa.

 




Kello 11.50 syntyi pää edellä suurin urospentu (373 grammaa) Tuulispää ja heti perään velipoika Tissel Tassel (328 grammaa) kello 11.58.

Tuulispää

 


Tissel Tassel
 

Tasan puolen tunnin päästä pienin hyvin kirjava neiti Tirlittan (308 g) saapui maailmaan pää edellä. 

 

Vastasyntynyt Tirlittan

Kello 12.53 oli kirjavan Tripp Trapp Trullin vuoro syntyä: poika painoi 324 grammaa ja Esme puri sen napanuoran niin lyhyeksi, että se vuoti aluksi verta, mutta on parantunut hienosti. 


Viimeisenä tuli yksi muita heikompi tyttö, joka kuoli muutaman tunnin sisällä syntymästään, vaikka Sissi kuinka yritti sitä lämmittää sylissään. 

Esme on loistava emo, jolla oli helppo synnytys ja se putsasi itse pennut ja hoitaa niitä antaumuksella. Pentulaatikosta kuuluu vain tyytyväinen tuhina ja siellä on rauha maassa.

Pentuja on viisi urosta ja kolme narttua, kaikki reippaan kokoisia ja pirteitä tyyppejä. Painoltaan koko porukka on aika tasainen ja hyvänkokoisia tyyppejä: 308-373 grammaa syntymäpainoiltaan. 



Synnytyksen jälkeen pentulaatikosta kuuluu vain tyytyväinen tuhina ja maiskutus.

 

Ei kommentteja: