lauantaina, syyskuuta 03, 2022

Onnea Totille ja Topille taipumuskokeen suorittamisesta!

 Onnea veljeksille Totti eli Jangas Tärpästikkeli ja Topi eli Jangas Tripp Trapp Trull, jotka suorittivat taipumuskokeen hyväksytysti :)

Tässä vielä arvostelut: 

Jangas Tärpästikkeli:

SPA1 3.9.2022 Kauhavalla t. Jyrki Rasinpää

Sosiaalinen käyttäminen: Vilkas uros, joka tulee haistelemaan ja antaa rapsuttaa. Suhtautuu hyvin ihmisiin ja vieraat koirat kiinnostavat. Hyväksytty.

Haku: Alusi pistomaista pääasiassa ilmavainulla tapahtuvaa hakua. Laukaisusta terävöityy ja haku vähän paranee. Loppua kohden haku on hyvää ja myös maavainua käytetään. ottelee hyvin ohjaajaa. Hyväksytty.

Jäljestys: Rauhallisesti maavainulla, alussa vähän empien tapahtuva jäljestys. Fasaanista ensin vähän yli, mutta palaa tutkimaan sitä. Hyväksytty.

Vesityö: Empien veteen, tuo pukin ohjaajalle rantaan. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Tottelee hyvin ohjaajaa. Hyväksytty.

Yleisvaikutelma: Koiralla ja ohjaajalla hyvä yhteistyö. 


Jangas Tripp Trapp Trull SPA1

3.9.2022 Lopella t. Sanna Porola: 

Sosiaalinen käyttäminen: Topi hyppää suoraan halaamaan ja pusuttamaan tuomarin. Suhtautuu iloisen riehakkaasti muihin koiriin. Hyväksytty.

Haku: Topi lähtee laajaan hakuun ja aluksi ollaan jopa hieman liian kaukana, kutsusta lähemmäs. Tutkitaab pääosin ilmavainulla maastoa. Laukauksesta ohjaajan luo ja hetki kuljetaan yhdessä ja sitten haku lähtee uudestaan. Kutsusta laajemman lenkin jälkeen luo ja antaa kytkeä. Hyväksytty.

Jäljestys: Topi ohjataan hyvin matkaan ja alkaa hieman aaltoileva maa- ja ilmavainuinen jäljestys. Kulma tarkasti ja toinen osuus samaan tyyliin ja kaadolle ilmavainulla hieman sivusta ja se kiinnosti. Hyväksytty.

Vesityö: Heitetään ppukki ja Topi suorilta perään ja tuodaan pukki rantaan ohjaajalle. Hyväksytty.

Tottelevaisuus: Topi tottelee erinomaisesti. Hyväksytty.

Yleisvaikutelma: Ohjaaja tukee hienosti nuorta koiraansa ja yhteistyö toimii. 

Päivi ja  Totti

Topin komea ruusuke


Tilly odottaa hakuun lähtöä...Osku eli Jangas Out of Print ja Tilly eli Jangas Tirlittan selvisivät hienosti muista osioista  mutta vesinouto valitettavasti hylkääntyi.Osku kävi uimassa, mutta ei noutanut. Tilly ui ja nouti, mutta riistapukille ei tullut matkaa ihan viittä metriä, joten Pirjo joutui heittämään uudestaan eikä Tilly viitsinyt enää lähteä uudestaan uimaan hankalasta rannasta. Monesta metristä ei siis Tillynkään koe jäänyt kiinni...

Jangas Tirlittan SPA0

3.9.2022 Lopella t. Riikka Ahtila: 

Sosiaalinen käyttäminen: Iloinen pusuttelija. Muut koirat kiinnostaa. Hyväksytty.

Haku: Alkuun pieni vauhdikkaampi irtiotto, joka pian rauhoittuu ilma- ja maavainuiseksi hauksi hyvällä etäisydellä ohjaajasta. Laukauksesta tulee ohjaajan luokse, eikä työskentely näytä enää innostavan. Lopulta irtoaa maavainuiseen hakuun. Kutsusta luokse. Hyväksytty.

Jäljestys: Ilma- ja maavainuinen jäljestys etenee hieman lainehtien jäljen molemmin puolin. Kulman oikaisee sisäkautta. Fasaani kiinnostaa. Hyväksytty.

Vesityö: 1. heitto jää lyhyeksi, koira noutaa pukin. Uusintaheitto onnistuu, mutta koira ei suostu enää uimaan. Hylätty. 

Tottelevaisuus: Tottelee hyvin. Hyväksytty.

Yleisvaikutelma: Koira pitää ohjaajaan tiiviisti yhteyttä ja lukee ohjaajaansa tarkkaan. 


Jangas Out of Print SPA0

3.9.2022 Lopella t. Sanna Porola: 

Sosiaalinen käyttäminen: Osku tulee rauhallisesti tervehtimään ja jää nauttimaan rapsuista. Suhtautuu ystävällisen rauhallisesti muihin koiriin. Hyväksytty.

Haku: Osku lähtee riittävällä etäisyyellä tapahtuvaan hakuun. Tullan parempaan maastoon ja pääosin ilmavainuinen haku laajenee. Laukauksesta ohjaajan luo ja hetken kuluttua haku laajenee uudestaan riittävälle etäisyydelle. Kutsusta luo ja antaa kytkeä. Hyväksytty.

Jäljestys: Osku suorilta matkaan ja alkaa jälkitarkka maa- ja ilmavainuinen jäljestys. Kulma hyvin, kaadolle tullaan suoraan. Se kiinnostaa ja sitä aloitetaan piilottamaan. Hyväksytty.

Vesityö: Oskulle heitetään pukki. pitkän mietinnän jälkeen veteen, tuodaan lehti. Heitetään toinen pukki. Osku ei mene enää uimaan ja aika täyttyy. Hylätty.

Tottelevaisuus: Osku tottelee erinomaisesti. Hyväksytty.

Yleisvaikutelma: Ohjaaja tukee ja kannustaa koiraa oikea-aikaisesti ja yhteinen tekeminen on mieleen.Topi jäljesti elämänsä ensimmäistä kertaa laahausjälkeä.

Ei kommentteja: