sunnuntaina, syyskuuta 04, 2022

Pippi suoritti vesipelastuksen soveltuvuuskokeen :)

 Tämä on ollut aika mieletön harrastuspäivä monella rintamalla. 

Lähdimme Pipin kanssa puoli kymmeneksi Hyvinkäälle vesipelastuskokeeseen. Ilmoitin sen pari viikkoa sitten kokeeseen ajatuksella "syteen tai saveen", vaikka kaikki liikkeet eivät olleet ihan valmiita. Tiedossa kuitenkin oli, että soveltuvuuskokeen läpäisyyn riittää 65 pistettä sadasta eli kolme liikettä tulisi hanskata ja niistäkin saa tulla miinuspisteitä. Tuntui kuitenkin, että omassa treenirannassa, tuttujen ihmisten kesken ja Totin&Jawan emännän Päivi Elorannan lupautuessa apuohjaajaksi oli helpompi aloittaa, ja siksi uskaltin ilmoittaa mukaan hieman raakileen. Kaksi liikettä ollaan saatu kisavalmiiksi, kaksi oli vielä hakusessa. Lisäksi koe oli sekä minulle että Päiville ensimmäisen, Päivi oli sentään käynyt jo kesällä yhdessä kokeessa talkoilemassa... 

kuvat ovat kouluttajamme Raija Theocharouksen ottamia viime vuodelta

 Tuomari oli todella mukava ja hän jaksoi vääntää meille sopivasti rautalangasta - kiitos Pasi Dunderfelt! 

Kokeen aluksi Pippi oli pälyilevä, häntä alhaalla ja hieman pallo hukassa eli reagoi taas jännitykseeni. Mikrosirun lukun meni sujuvasti, mutta jännäten ja saatiin kisakirja hankittua ja arvonnassa saimme numeron yksi eli suoritimme kaikki liikkeet kokeen ensimmäisenä koirakkona. Kuitenkin jo eka kertaa rantaan mennessämme sekä Pippi että minä rauhoituimme. Ensimmäinen liike on aina veneestä hyppy ja se meni muuten hyvin, mutta Pippi ui rantatolpasta metrin verran ohi aaltojen viedessä pientä koiraa. Käskyjä käytin yhden luoksetuloon ja loput viisi lähinnä kehumiseen. Pisteitä 24/25. 

Toiseen liikkeeseen mennessä kertasimme vielä homman: Päivi antaa vie-käskyn, sen jälkeen minä käskytän veneestä, nappaan nopeasti patukan Pipin suusta veneellä (kiitos Raija hyvästä ohjeistuksesta!!) ja näytän sen ilmassa tuomarille ennen kuin Pippi saa sen takaisin. Minä, Päivi ja Pippi hoidimme kaikki omat tonttimme ja täydet pisteet 25/25. 


 Tässä vaiheessa olin jo äärettömän tyytyväinen Pippiin, joka suorastaan säteili ja heilutti innoissaan häntää touhuillemme. Tiesin, että jompi kumpi viimeisistä liikkeistä pitäisi saada jotakuin vietyä läpi, mutta toisaalta olimme saaneet todella hienon maksetun treenin ihan riippumatta lopputuloksesta. 

Kolmantena oli veneen nouto noin 30 metrin etäisyydeltä ja näin pitkää matkaa ollaan koitettu vain pari kertaa ihan viime viikkoina ja veneelle meno on ollut toisinaan epävarmaa. Strategiamme olikin se, että Päivi kutsuu Pippiä veneestä luokseen tai kehuu sitä tasaisin väliajoin. Näin teimme ja Pippi meni veneen luo, mutta tarttui köyteen hieman hassusta kohtaan ja joutui taistelemaan kumiveneen kolmen ihmisen kera rantaan ollen melkein veneen alla. Sellaista taistelija tuosta pienestä 17-kiloisesta tyypistä kuoriutui, että se veti veneen aivan rantahiekkaan hankalasta asennosta huolimatta. Ylimääräisistä kehuista tuli -6 pistettä ansaitusti, mutta Pippi oli ihan mieletön ja ansainnut joka ikisen kehunsa :) Pisteitä siis 19/25 ja tässä vaiheessa oli siis tiedossa, että sove oli jo hyväksytty!!

Hukkuvaa Suvia lähdettiin siis pelastamaan rennoin mielin ja tässäkin oli ajatuksena se, että Päivi menee hukkuvan kanssa samaan veneeseen ja kutsuu Pippiä veneestä hukkuvan takaa. Pippi lähti hienosti, nappasi patukasta kiinni ja toi Suvin rantaveteen. Taas neljä ylimääräistä käskyä eli kehua eli 21/25. 

Pippi suorastaan säteili kokeen ajan ja oli ihan fiiliksissä. Olimme Päivin kanssa hyvä, rauhallinen ja kannustava tiimi ja meillä oli ihan mieletön koepäivä, vaikka oma flunssainen olo ja päänsärky alkoikin taas iltapäivää kohden vaivata. Kiitos Päivi!

Pisteitä saatiin siis 89/100 pistettä ja tästä on hyvä jatkaa talvitauon jälkeen seuraavaa kesää ajatellen. Eihän tätä harrastusta nyt malta enää jättääkään, vaikka treeni-illat valuvat pitkiksi ja ajamista tulee 1,5 h iltaa kohden Hyvinkäällä treenatessa. 

Kiitos vielä hyvistä vinkeistä etenkin kouluttajille Raijalle ja Sarille sekä avusta ihan parhaalle apparille Päiville :) Päivillä olikin aikamoinen viikonloppu, kun hän luotsasi lauantaina Totin taipparista ja sunnuntaina Pipin vepe-kokeesta.Ei kommentteja: