torstaina, tammikuuta 05, 2023

Jawa in memorian

 Vuosi alkoi kurjilla, joskin odotetuilla uutisilla, kun Jawa eli Jangas Old School jouduttiin lopettamaan 3.1. vain 3 vuoden ja 10 kuukauden iässä. Osanottoni Päiville ja Heikille ja arvostan kovasti sitä, että pystyitte tekemään vaikean, mutta ainoan oikean päätöksen. 

Jawalla todettiin lonkkakuvien (lonkat C/B) yhteydessä LTV3 eli välimuotoinen lanneristinikama, joka aiheuttaa muun muassa lantion vinoutta. LTV on synnynnäinen ja perinnöllinen vika eli siihen ei lonkkavian tapaan vaikuta liikunta tai ruokinta. Sovittiin, että agility jää pois, mutta Jawa sai jatkaa rally-tokoa ja aloitti vepeilyn, se suoritti taipumuskokeen ja MH-luonnekuvauksen ja kävi muutamassa näyttelyssä. Viime kesänä Jawa selvästi kipeytyi ja syynä oli vinon lantion takia epätasainen kuormitus lonkille ja C-lonkan tila oli huonontunut hurjasti ja koira oli todella kipeä. Särkylääkkeillä se selvisi syksyn, mutta niiden vaikutusaika lyheni koko ajan ja lopulta oli tehtävä vaikea päätös. 

Päivi kirjoitti kauniisti: "Yhteinen matka Jawan kanssa jäi lyhyeksi, mutta oli sitäkin intensiivisempi ja opettavaisempi. Paljon ehdittiin touhuta ja elää, vaikka suunnitelmia piti monet kerrat muokata." 

Kiitos näistä vuosista ja yhteistyö Päivin ja Heikin kanssa edelleen jatkuu Totin kanssa. 

Jawa 4.2.2019 - 3.1.2023
Ei kommentteja: