tiistaina, tammikuuta 24, 2023

U-pentue syntyi aamuyöstä

 Usvan lämmöt alkoivat laskea sunnuntai-iltana ja laskivat yön aikana alle 37 asteen rajan. Yöllä sain kovan päänsäryn ja seuraava päivä menikin sitten ihan pelastusarmeijalle... Olimme sopineet, että Janniina tulee Usvaa vahtimaan työpäiväni ajaksi, mutta sen sijaan makasimme koko porukka reporankoina päivän ajan, mitä nyt Usva kävi iltaa kohti ulkoilemassa flexissä, kun se pyrki kaikkien vajojen alle etsimään sopivaa luolaa pennutusta ajatellen. Janniina tuli illasta meille. Avautumisvaihe kesti pitkään ja loppujen lopuksi valvoin itsekseni Usva sohvalla vieressä, kun tunsin sen kyljessä supistuksia kahden maissa. 

Pullero pallero


 

Ensimmäinen pentu 308-grammainen poika syntyi 2:41 pää edellä. Usva hoiti kaiken hyvin itsenäisesti: puri napanuorat, söi istukat ja nuoli pennut puhtaiksi. Seuraava poika syntyi 3:02 ja painoi 307 grammaa. Kolmas poika tuli melko heti perään 3:12 ja painoin sekin 307 grammaa. Viimein neljäntenä syntyi 3:26 ensimmäinen narttupentu, joka painoi 285 grammaa. Ensimmäisen tunnin aikana syntyi siis neljä pentua. 

Esikoispoika mamman vieressä

Kaksi ensin syntynyttä poikaa

 Pienen hengähdystauon jälkeen sama tahti jatkui, kun klo 4:03 syntyi 233-grammainen urospentu ja taas puolen tunnin päästä 4:27 viides urospentu painaen 321 grammaa. Tässä vaiheessa tuntui, että porukka on varsin poikavoittoinen.4:48 tuli vielä kuudes 305-grammainen uros ja seitsemäs veljeksistä syntyi 5:07 ja painoi 312 g. Onneksi viimeiseksi tuli sentään vielä tytöntyllerö, jonka pianoin olen unohtanut merkata, mutta olisikohan se ollut 289 grammaa. Kello oli tuolloin 5:33 ja sen jälkeen vielä siivosin likaiset sanomalehdet pentujen alta, vaihdoin puhtaan vetpedin ja lähdin hetkeksi nukkumaan. Usva jäi hoitamaan katrastaan ja parin tunnin päästä herätessäni kaikki olivat tyytyväisinä tissittelemässä ja Usva oli rauhallisen ja onnellisen oloinen mammkoira pieniään hoivatessaan. Annoin synnytyksen yhteydessä pennuille pienen nokareen Canius-maitohappopulveria kullekin, kun  Usva on tiineysaikanaanjoutunut niin pitkälle antibioottikuurille. 

Meillä oli siis seitsemän urosta ja kaksi narttupentua ja muutama pojista etsii vielä omaa aktiivista ja harrastavaa kotia :) 
Ei kommentteja: