lauantaina, tammikuuta 21, 2023

Usvan tiineyspäiväkirjaa 9. tiineysviikolla

 Tänään on Usvan 59. tiineyspäivä ja synnytys tapahtunee viikon sisällä, joskin uskoisin, ettei odotusaikaa ole kovinkaan paljon jäljellä. Mammakoira on viime viikon aikana syönyt hyvällä ruokahalulla peuraa, kanan kauloja, sydäntä, kananmunaa ja hieman myös kana-kalkkunapullia. Ulkoilu on koostunut lyhyistä lenkeistä ja pihalla touhuilusta. 

Torstaina kävimme eläinlääkärissä, jossa Usvasta otettiin verikoe, joka näytti CRP:n laskeneen normaaliksi (5,9, kun normaalin raja on 10). Pahimmillaan CRP huiteli 99 ja siitä viikon päästäkin se oli vielä 72. Eli ilokseni saimme lopettaa antibioottikuurin ja nyt Usva saa Caniusta ja muita maitohappobakteereja sen sijaan. Näyttää siis siltä, että borrelioosi on selätetty tältä erää. 

Olen taas mittaillut Usvan lämpöjä, jotka ovat seilanneet 37,4 ja 37,8 asteen välillä. Muutaman kerran viikon aikana on ollut pientä petailua, ilmeisesti harjoitussuppareita, mutta muuten tuleva mammkoira on ollut tosi rauhallinen ja seesteinen. Pentuja arvelen olevan tulossa vähintään seitsemän, sen verran iso mammakoira on, että saattaa olla jokunen enemmänkin.
59. tiineysvuorokausi

Ferdinand-härkä?


Ei kommentteja: