keskiviikkona, syyskuuta 14, 2011

3-viikkoiset nappisilmät

Ensimmäiseksi pieni päivitys vanhempiin kasvateihin eli Ella alias Jangas Elli-Velli on päässyt tositoimiin eli sorsastamaan isäntäväen kanssa ja se oli heti metsästyskauden aloittaessaan noutanut hienosti neljä sorsaa :) Oikein pätevää toimintaa. Kanalintumetsällekin Ella pääsee vielä tällä viikolla. Eilen F-pentueen Kamu ja Hertta olivat taas agilitytreeneissä erittäin päteviä ja hyvin irtoavia. Keinulaudalla olisi ollut vauhtia liikaakiin eli nyt saa vaan jarrutella, niin hyvä tulee. Viiden aidan vauhtiympyrä, rengas, pussi ja okserikin menivät eka kertaa hienosti. E-pentueen Essi oli kuulemma ollut tosi vaihdikas ja hieno Merjan tuuratessa minua, mutta Essi onkin mainio. Valitettavasti Ada ja Piko ovat tauolla treeneistä, kun Pikolla on varvas toipumassa (onneksi se ei ollut sentään murtunut) ja Adalla puolestaan anturassa ja kannuksessa haava.

Pennuista saa tarkkoja kuvia ainoastaan niiden syödessä tai nukkuessa

Muuten mittarimadot liikkuvat jo liian vikkelästi
 Tänään pennuille tulee jo kolme viikkoa mittariin: aika tuntuu suorastaan lentävän siivillä :) Nyt ne leikkivät jo kovasti keskenään. Tarttuvat kaveria kuonosta, tassusta tai hännästä, kiipeilevät Wilman päälle ja nukkuvat edelleen yhdessä onnellisessa sekamelskassa vierekkäin. Ääniherkkiä naperot eivät ainakaan vaikuta olevan, kun imurin ääntä kohti tallustellaan minkä keritään ja Wilma vielä siedättää niitä tehokkaasti meteliin mennen itse niitä imettämään samalla kun masiina hurisee pentulaatikon vieressä. Tänään pennut saivat hieman lisätilaa pentulaatikkoon, kun väliseinä poistettiin ja näin ne saivat oman paperiklosetin. Pissat ja kakat pennut osaavat tehdä jo itsenäisesti eikä siihen enää tarvita "vaipanvaihtajaa" eli emoa nuolemaan. Tänään tai huomenna otetaan vielä potretit kolmen viikon kunniaksi ja samalla saa maistella jauhelihaa ensi kertaa. Saas nähdä saako pennut pysymään millään jaloillaan... Se ei ole aina niin helppoa, kun herkkuja tarjoillaan. 
Hyvin pysytään jo neljällä jalalla

Hetken tuumaustauko
    Sebastian saattaa istua pitkiäkin aikoja sylissäni pentulaatikon vierellä pentuja ihmetellen ja katselleen. Välillä pennut pääsevät pikkumiehen silitettäväksi ja hyvin poika onkin niitä oppinut silittelemään. Ensi viikolla pennut saavatkin lisää lapsivieraita Ticon pikkuisännän Leevin tullessa äitinsä ja Neea-vauvan kanssa kyläilemään.
Suurin osa kuvista näyttää valitettavasti tältä: punavalkoiset vauhtiviivat kansoittavat otokset

Ei kommentteja: