tiistaina, syyskuuta 20, 2011

Nimiäiset

Kaulus-Kalle
Koko lauma

 Nyt on pentujen nimetkin päätetty. Kun emän nimi Ees-Taas kuvaa liikettä, niin pennutkin saavat hyvin liikkuvaiset ja aktiiviset nimet: 

Seuraavat nimet tulevat pojille: 
Jangas Gimme Some Action
Jangas Go Ahead
 Jangas Gotta Go
Jangas Guaranteed For Speed

ja tytöistä tulee:
Jangas Gone With the Wind
Jangas Gale Wind

Kuka sitten saa minkäkin nimen, ei vielä ole tiedossa. Kaipa päätän sen siinä vaiheessa, kun Arja tulee pentuja siruttamaan...

Maailmaan on pentusen mieli

Viisaat päät yhdessä?!

Pennut ovat jo oppineet kiipeämään pois pentulaatikosta ja aamulla kuuden aikaan Stig heräsi pennun ininään, kun melkein koko porukka oli aitonut pois pentulootasta lattialle. Tänään Sauli tallusteli ihan tyytyväisenä itsekseen lattialla ja tutustui paikkoihin. Viimeistään huomenna, ellei jo tänään, on pakko laittaa kunnon aitaus pennuille. Ne alkavat muutenkin olla jo niin liikkuvaisia, että tarvitsevat hiljalleen suuremman reviirin touhuillakseen ja leikkiäkseen.  

Jauheliha maistuu erittäin hyvin pennuille ja tänään on toisen madotuksen aika, samalla Wilmakin saa taas syödä Axilur-kuurin. Pennut kiipeävät kovalla kiireellä syliin saadakseen äkkiä oman liha-annoksensa, ne ovat niin syötävän suloisia tässä iässä :) 
Leevi pentulaatikossa

Tänään meillä kävikin 2-vuotias Leevi-poika äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa kylässä katsomassa "pikku-Ticoja", kuten Leevi asian ilmaisee. Leevin mielestä kaikki walesit ovat Tico-koiria Jangas Dirty Dancing "Ticon" mukaan. Leevikin syötti pennuille jauhelihaa ja istui pikku-riiviöiden keskellä laatikossa.
Pennut ylettyvät syömään jo seisaaltaankin

Wilma hoitaa pennut edelleen hienosti, vaikka onkin jo suuren osan ajasta muualla kuin pentulaatikossa. Lenkkeily ei tuoretta äitiä edelleenkään kovasti miellytä, mutta koko ajan ulkoiluaikaa pidennetään. Wilma kuitenkin putsaa edelleen pentujen kakat pois, mutten usko sen kestävän enää kauaakaan. Vaikka neitokainen saa ruokaa kolmesti päivässä, kuluttaa se niin paljon, että on edelleen hyvin laiha. 
Pampula

Pennuilla on jo komeat hampaat edessä ja osa sivulla olevista hampaistakin on puhjennut. Kehitys tuntuu olevan tosi nopeata tässä vaiheessa. Jauhelihaa natustellaan jo kolmesti päivässä ja pikapuoliin siirrytään ihan normaaliin puuro- ja nappularuokintaankin.

Ei kommentteja: