sunnuntaina, syyskuuta 25, 2011

Seisotuskuvia naperoista

Äiti, miksi sä olet siellä ja me täällä?
Seisotuskuvat napsittiin jo perjantaina. En vain enää illalla jaksanut päivitellä niitä koneelle. Viime päivinä pennut tuntuvat kasvaneen ihan silmissä, leikit ovat entistä monipuolisempia ja hurjempia, eli taas meillä on lauma äriseviä tiikerin pentuja. Kakkaa tulee hurjasti eikä Wilma niitä enää siivoa (onneksi), eikä se tuollaisesta määrästä selviäisikään. Pennut syövät jo kolmesti päivästä kunnon ruokaa ja nyt ollaan siirtymässä neljään ruokintakertaan. Pillillä ruokakupille kutsumista on alettu harjoitella, vaikkeivät kaikki vielä reagoi siihen ensimmäisten muutaman kerran jälkeen. Pian yleensä pennut oppivat siihen :) Wilma toki edelleen imettää lapsukaisiaan. Ja hyvin kasvetaankin, Kaulus-Kalle painoi eilen jo 2200 grammaa.

Tässä taas muutama videokin pennuista:
Leikissä opetellaan alistamaan ja alistumaan

Välillä hörpätään välipalaa avoimesta maitobaarista

Oli hauska seurata pentuja eilen, kun Kaulus-Kalle ja Pampula oikein vaanivat toisiaan ja hyökkäsivät sitten tehokkaan vaanimisen jälkeen kaverin niskaan. Pennut ovat varsin hyvin tehneet kakat papereille, vaikka muutama tuntuu kakanneen myös vetpedille (soo soo!). Pennut myös harjoittelevat leikissä sitä, kuinka kovasti hampaita voi käyttää kaveriin ja välillä joku pennuista huutaa sydäntäsärkevästi ja komentaa kaveria, kun puruote sattuu jo. Tässä vaiheessa pennut ovat niin ihania, kun ne eivät ole vielä aivan termiittejä, mutta touhuilevat jo kunnon hetken kerrallaan ja ovat syötävän suloisia. Tämän ikäisiä pentuja katsellessa sitä aina miettii, että miten niistä raaskiikaan luopua, mutta onneksi luovutusikään mennessä ne ovat sellaisia kakan- ja pissantekokoneita ja repivät ja käyttävät hampaitaan kaikkeen, että järki sanoo, ettei niiden paikka ole yhdessä terrorisoimassa ;)
Sebastian viettää päivittäin aikaa pentujen luona, kuvassa Oikuri ruokakupilla

Eilen pennut saivat vieraita, kun yksi tulevan pennun omistaja perhe oli niitä katsomassa. Outi-äiti sekä lapset Leevi ja Emma olivat selvästi pentujen mielestä mukavia, etenkin Emma sai pian lähes kaikki pennut syliinsä tai viereensä nukkumaan. Pennusta olisi tulossa isännän metsästyskaveri ja Emman agilitykoira ja kaiken lisäksi he asuvat ihan pentujen Sakke-enon naapurissa.
Kaulus-Kalle osaa jo hörpätä vettä kupista

Sitten viimein ne pitkään puhutut 4-viikkois seisotuskuvat (otettu siis 30 vrk:n iässä). Ensin taas pojat ja nyt myös passikuvat mukana:
Kaulus-Kalle
Kalle muistuttaa tässä ihan Hemulia (J. Cubic Butterfly)
Oikuri

Oikuri: sano muikku!
Saulin pää

Solmio-Sauli
Vasurin nassu

Vasuri
Sitten tyttöset:
Liina vakavana

Liina
pikku-Pampula

Pampula

Ei kommentteja: