maanantaina, lokakuuta 03, 2011

Pipsalle eka nolla agilitystä ja Raisalle SM-0

Eilen agilitykisat sujuivat hienosti niin äidiltä ikuin tyttäreltäkin. Pipsa eli Jangas Easy Peasy ja Mika kisasivat JanKK:n kisoissa Hyvinkäällä Maxi-1 luokassa saaden ensimmäisen nollatuloksensa ja samalla se oli tietysti eka LUVA eli ensimmäinen kolmesta luokkanousuun tarvittavasta nollasta :) Suuret onnittelut!! Pipsa on tosi nopea ja Mika on malttanut opettaa esteet neitokaiselle kunnolla. Kerta kaikkiaan hienoa! 

Samoissa kisoissa uudet ryhmäläiseni walesi Nelson ja ohjaajansa Hanna nousivat 2-luokkaan.

Pipsan emän Raisan eli Jangas Duck Soup kanssa kisasimme puolestaan Porvoossa kahdella Esa Muotkan radalla, joista ensimmäisellä hyppyradalla lentelivät muurin palikat, kaarrateltiin oikein kunnolla ja keppien sisäänmenoa korjailtiin, joilloin tuloksena 10 vp ja reippaasti yliaikaa. Toisella agilityradalla otettiin tunnollisemmin ja tuloksena vuoden viides SM-0. Vielä tarvitaan kaksi kipaletta (ihan keneltä vain tuomarilta, mutta vain toinen saa olla hyppikseltä, tuplanolla on onneksi jo plakkarissa), että päästäisiin kisaamaan ensi vuoden SM-kisoihin. Viime vuonna sijoituimme sijalle 29., tänä vuonna ei kisoihin päästykään oman mammalomani takia. Ensi vuoden suurempi tavoite SM-kisojen lisäksi olisi tuo agilityvalion arvo, kun siitä puuttuu vielä yksi SERT, jota saamme alkaa metsästää kesäkuun puolessa välissä.

Olen saanut kasvattini todella kivoihin ja aktiivisiin koteihin, kun niistä on jo yksi kustakin pentueesta (unohdetaan kuitenkin nämä alle kisaikäiset ;) agilityn 3-luokassa: 
Eppu (Jangas Blame the Dog), Elvis (Jangas Cola For Elvis), Raisa (Jangas Duck Soup) ja Dante (Jangas Even-Stevens). Lisäksi Täplä (Jangas Behaving Badly) ja Remu (Jangas Direct Action) ovat kisanneet 2-luokassa ja Paavolla (Jangas Dirty Harry) ja Pipsalla (Jangas Easy Peasy) on nollatulo(ksia) 1-luokasta.  Myös kuusi muuta kasvattiani on kisannut 1-luokassa ja kaksi on palkittu mölli-kisoissa. Eli 24:stä kasvatista 16 on kisannut vähintään mölli-luokissa. F-pentueesta viisi pennuista treenaa agilityä ja ainakin puolet Wilman pennuistakin on pääsemässä agilityä harrastamaan. Tämä vauhdikas laji onkin ihan omiaan wilkkaalle walesilaiselle.  

Täytyypäs ottaakin kuvia G-pentueesta, kun nekin osaavat jo hienosti kulkea vauvaputken herkun perässä :D Josko saisin niillekin tehtyä vauva-keinun, kuten D-pentueelle aikanaan. Metallinoutoesinettä nämä jo kantavat/pureskelevat lahjakkaasti ja pian pitäisi tutustua myös linnun siipiin. 

Meinasin ihan unohtaa kirjoittaa eilisillasta. Kisoista poikettiin Niinan kanssa meillä kotona ja lähdettiin saman tien Sintun luo Raisan Santtu-sedän syntymäpäiville. Santtu (Fi Mva McTwister's Wet Blanket) saavutti näet eilen 12 vuoden kunnioitettavan iän. Tusinapäiviä saatiin juhlistaa ihanasta suppilovahvero-pekonipiirakasta ja porkkakakusta nauttien, tosin pikku-Sebastianilla oli ollut ilmeisen väsyttävä päivä isänsä kanssa ja pikkumies nukahtikin syliini kesken herkuttelun. Tarmo (Jangas Da Vinci Code) täyttää parin viikon päästä 5 vuotta ja oli niin miehekäs ja lihaksikas että! Kiitos vielä Sintulle ja Samille erittäin mukavasti illasta :D

Sitten vielä muutama kuvatus pentulaatikon riiviöistä:
Ruokatauko
Kalle meinaa paeta vankilasta

Sauli haluaisi äidin viereen sängylle

Oikuri aikoo pistää pentulaatikon säpäleiksi

Ei kommentteja: