sunnuntaina, syyskuuta 23, 2012

Raisasta Sringereiden TOKO-mestari

Raisa mielestään erinomaisen pätevänä
 Raisa eli Jangas Duck Soup pääsi ensimmäistä tänä vuonna kokeeseen ja samalla starttasimme ensimmäistä kertaa erikoisvoittajaluokassa. Olin jo alkuviikosta perumassa koko osallistumisen, kun liikkeet eivät olleet vielä mielestäni tarpeeksi valmiita. Totta toinen puoli, nollasimme merkiltä tehtävät liikkeet ohjatun noudon ja ruudun (joita emme ole vielä saaneet koemaisiksi kokonaisuuksiksi), mutta muuten koe meni yli odotusten. Tulos oli lopulta EVL3 221,5 pistettä. Tällä olimme kahdeksan koiran joukosta kolmansia ja kolmesta walesista parhaita tosin todella pienellä marginaalilla Täplään ja Lempiin, jotka palkittiin myös 3-tuloksilla. Tuomarina Tampereella vesisateisessa säässä toimi aina yhtä mukava ja kannustava Juha Kurtti.

  Raisa voitti siis TOKO-mestaruuden nyt toista kertaa.
Iloisia ja hassuja ilmeitä: Tiina ja Ella, Tiina ja Raisa sekä Kaisa ja Remu.

Lisäksi saimme kasvattajaluokan, kun peräti kolme Jangas-kasvattia osallistui. Raisan veli Remu eli Jangas Direct Action emäntänsä Kaisa Majasen kanssa tokoili hienon AVO1-tuloksen 175 pisteen arvosta ja he voittivat avoimen luokan! Huiman suuret onnittelut!!

Kolmas kasvattini oli ensikertalainen Ella eli Jangas Elli-Velli ja Tiina Rytkönen, jotka palkittiin hienosti ALO2-tuloksella ja 156 pisteellä eli ykköstulos ei jäänyt kauaksi Ellankaan kohdalla (rajana on 160 pistettä). Onneksi olkoon ja eikun seuraaviin kokeisiin!
  Kiitos vielä oman yhdistyksen järjestäjäporukalle mukavasta kokeesta, vaikkei sää tällä kertaa suosinutkaan. Koe vietiin mukava lämpimässä tunnelmassa, vaikka sormet ja varpaat olivatkin hieman kohmeessa ;)


Remun ja Ellan blogeista voi lukea tarkemmat koeselostukset heidän osaltaan. 


Raisan koekertomus pisteiden muodossa tulee tässä (niin siis ne kootut selitykset, mulla oli tekosyyt valmiina jo ennen kokeen alkua, siis ensinnäkin sade...):

Istuminen ryhmässä: 10 Tämä meni yli odotusten, mutta ehkä voi vähän kiittääkin sitä sadetta, ettei hotsittanut mennä maahan makoilemaan

Paikalla makaaminen: 8 Muuten hienosti, mutta lopussa nousi aiemman ohjaajan käskystä, kun olimme rivin päässä. Eipä näitä ryhmäkäskytyksiä juuri ole yli vuoteen treenattukaan.

Vapaana seuraaminen: 10 Raisa teki sateesta huolimatta hienoa työtä ja istui jopa märkiin paikkoihin. Näin Raisan vaan sivusilmällä, mutta oli kyllä koko ajan hyvässä paikkaa ja tuntui pitävän kontaktia. 

Seisominen, istuminen ja maahanmeno eli zeta: 8,5 Tein liikettä eka kertaa kokeessa ja olen nähnyt sen aiemminkin vain kerran kokeen aikana... Raisa pysyi jopa seisomisessa hyvin paikalla, vaikka kävelin sen vasemmalta puolen taakse. Pysähdykset olivat varmastikin aavistuksen hitaat ja maahanmenossa katsoin hieman koiraa. 

Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno: 7 Raisa juoksi kaikki välit laukaten, mutta seisomisen pysähtyminen jäi epävarmaksi, se haisteli ja jouduin varmistamaan pysähdyksen toisella käskyllä. Maahanmeno mielestäni hyvä. Tätäkin on harjoiteltu vain muutaman kerran koemaisesti ennen kyseistä koetta, joten hieman ruosteisuutta ilmassa.

Ruutu: 0 Ei vielä onnistu treeneissäkään koemaisesti

Ohjattu nouto: 0 Kertaakaan ei oltu treenattu ihan koemaisesti kolmella kapulalla. Raisa juoksi merkille, muttei malttanut pysähtyä vaan jatkoi heti (oikealle) kapulalle. Sain sen vasta toisella käskyllä pysähtymään, mutta noin 2,5 metrin päähän merkistä eli liike nollautui, vaikka loppunouto menikin hienosti. Treenimäärään nähden hieno suoritus siis tämäkin, koska onnistuminen oli jo todella pienestä kiinni. 

Metalliesineen nouto hypäten: 10 Ei valittamista, osasin heittää ja Raisa hypätä ja noutaa. 

Tunnistusnouto: 10. Raisa meni rauhallisesti ja oikeassa mielentilassa kapuloille ja alkoi haistella rauhassa oikealta alkaen ja tarttui epäröimättä omaan kapulaan sen löytäessään!! Mälvääminenkin (kesällä Raisa suorastaan purekseli kapulaa suussaan!) oli ihan minimaalista, oikeastaan vain pieni asennonvaihto juuri ennen kiitosta. En olisi uskonut, että tämä voi onnistua näin hienosti, kun kenraaliharjoitus meni ihan plörinäksi ja sen jälkeen on vaan piilotettu omaa kapulaan ruohon joukkoon. 

Kauko-ohjaus: 8 Yksi kaksoiskäskytys ja liikkumistä eteenpäin vain parisenkymmentä senttiä. Loistava suoritus, kun vielä pari viikkoa sitten liikettä muistellessa neiti tulee toista metriä eteenpäin! 

Summa summarum: vaikka tämän vuoden treenit ovat jääneet olemattomiin, olaan selvästi tehty oikeita asioita ja Raisa muistaa vanhastaan voittajan asiat oikein hyvin. Itse kentällä treenit ovat jääneet olemattomiin, mutta kotona on harjoiteltu asennonvaihtojen tekniikkaa, tunnarikapulan pitämistä, jääviä liikkeitä, seuraamispätkiä jne. Jopa tämä pienen pieni tarkkuustreenikin auttaa monessa asiassa. Vire oli hyvä koko kokeen, vaikka ollessaan epävarma Raisa tekee helposti ihan omia päätöksiään. Jäi todella hyvä mieli: EVL ei ole niin vaikea ja saavuttamaton kuin olen ajatellut!!  


Ei kommentteja: