maanantaina, syyskuuta 17, 2012

Spanieli mielii syksyllä metsälle

Juu, meillä ei tälle erää ratketa syksyn metsastysretkille, vaikka aikanaan ne olivatkin joka syksyn kohokohta Katin kanssa. Sen sijaan moni kasvattini on päässyt "tositoimiin" ja ihan hyvin tuntuu sujuneenkin. Fannylle Jangas Field Poppy oli saatu muutama pudotuskin ja onnistunut sorsan nouto ja myös velipoika Remo oli lähdössä metsälle. Ella eli Jangas Elli-Velli oli yhtälailla toiminut isännän kanssa ihan hyvin (Ellan blogista voi lukea lisää) ja vanhaan tapaan sisarusket Remu, Paavo ja Nuppu sekä siskonpoika Sakke varmasti viettävät aikaa metsällä. G-pentueestakin ainakin Viima ja Tuffsen ovat lähdössä kanalintumetsälle syksyn mittaan. Velipoika Sami Jangas Go Ahead  oli kuulemma ollutkin metsästyskoulutuksessa ja toiminut hienosti myös lavastetussa tilanteessa tehden onnistuneen ylösajon ja noutaen ammuttua fasaania. Vau!

Sami ja ensimmäinen fasaanisaalis
Veteraani-ikäiset Yanga ja Elviskin pääsevät yhä edelleen metsäreissuille, vaikka meinasin veteraanikaartin ihan unohtaa. Kenties Pyrykin vielä saa jatkaa metsäreissuilla käymistä, vaikken pojasta oel pitkään aikaan kuulutkaan.

Itselläni koko viikonloppu kului MH-luonnekuvauksen merkeissä Haminan vieressä Pyhällössä testinohjaajana tanskandoggeille. Oli hauska nähdä noita lempeitä jättiläisiä: suuri osa osa oli rohkeita ja vauhdikkaita koiria, moni leikki innokkaasti ja yksi oli selvästi noutajamainen kantaessaan ihan kaikkea ja kuulemma toimi myös isännän apuna sorsametsällä. Kotiin tuomisina olikin iso kasa kantarelleja, suppilovahveroita ja mustia torvisieniä sekä hieman puolukoita. Metsät olivat luonnon antimia pullollaan ja nämäkin päätyivät mukaan ihan sinä pienenä aikan, kun kuvaajat kertoivat koirasta ohjaajalle ;) Oli kiva tehdä MH:t tutulla porukalla, kun kuvaajina olivat Marina ja Carina ja B-toimihenkilöinä Niina M. ja Patrik. 

Syksyyn kuuluu muutakin yhdistys- ja talkootoimintaa paitsi koulutusten ja agilitykisojen merkeissä, olen myös kirjoittanut walesien vuosikirjaa, JTO:ta ja mukana Springerspanielit ry:n 40-vuotisjuhlien järjestelyissä. 

Nyt täytyy kuitenkin rientää, kun vesirokkoa sairastava pikku-Sebastian alkaa kiukutella. 

1 kommentti:

Koplasoturit kirjoitti...

Myös vanha herra Elmari pääsee kanalintumetsälle ja parhaassa/pahimmassa (?) tapauksessa jäljestelemään hirviä, kunhan hirvimetsä alkaa. Ainakin veljeni kovasti puhui lainaavansa eläkeläistä jonkun viikon päästä. Ihan vain tiedoksi, jos unohdan aikanaan asiasta blogissa mainita. (: