perjantaina, elokuuta 08, 2014

J-pentueen naperot 4 viikon iässä

 
Jack ja Messi


pistetään painien

J-pentueen pojannaskalit kasvavat ihan kohisten. Ja elämänpiirikin sen kuin kasvaa. Valveilla ollessaan ne saavat olla suurimman osan ajasta vapaana pentuhuoneessa tutkien kaikkia mielenkiintoisia nurkkauksia ja tavaroita, korkeat aidatkin on tarkoitus laittaa koko lattiatilaan lähipäivinä. Vielä toistaiseksi olemme lomalla ja sen takia pennut ovat saaneet valvottua vapautta omien voimiensa mukaan. 
Halu on jo kova Suureen Maailmaan
  Berit, Mika ja Sinttu kävivät keskiviikkona vierailulla ja silloin koitettiin saada pennuista seisotuskuviakin. Messi on kuin vanha tekijä, mutta ahmatti Jack ei millään malttaisi seisoa asiallisesti - edelleenkään.
Messi 4 viikkoa
 
Jack ulkoilee


seisottaminen ei tuota edelleenkään julkaisukelpoisia otoksia...

Eilen koitti  Suuri Päivä pentujen elämässä, kun ne pääsivät ensimmäistä kertaa ulkoilemaan ja hyvällä tuurilla ehdittiin juuri ennen ukkoskuuroa. Pennut tutkivat pihaa innolla, mutta suostuivat myös poseeraamaan (vauhdissa ei tahdo kamerani pysyä mukana). Välillä huikattiin taas maitohörpyt kävelevästä maitobaarista ja sitten jaksettiin taas  jatkaa menoa. 
Ensin hörpättiin hieman kurkun kostuketta seisovasta pöydästä

Ja sitten divaanilta

  Ruokailun suhteen ainoastaan eilen iskenyt Canex-matokuuri on pistänyt suut irvistykseen, muuten pennuille on maittanut naudan jauheliha, nauhan maha ja maha sekoitettuna kasvisoseeseen. Eilen pennut saivat eka kertaa ruokailla oikein ruokakupista ja sitten kaksi pentua käänsi kupin kyljelleen ja ruokailivat mukavasti makoillen. Valitettavasti en ehtinyt huvitukseen mukaan kameran kanssa, se kun oli aika vinhan näköistä. 
Essi ja Messi

Messi miettii syntyjä syviä
Jack filosofoi
Pikkupoikien isosisko Sandy eli Jangas Huller om Buller osallitsui taipumuskokeeseen Marttilassa 6.8. tuomarina toimi Jarkko Wiklund. Hyväksytty tulos jäi niin harmittavan pienestä kiinni, kun Sandy oli vaan käynyt haistamassa riistapukkia uidessaan! 
Tässä neidin muuten hieno arvostelu: 
Sosiaalinen käyttäytyminen : Oloinen, sosiaalinen suhtautuminen muihin koiriin ja ihmisiin. Hyväksytty.
Haku ja laukaus: haku on riittävän laaja ja innokas, käyttää haussa maa ja ilmavainua, hyvä yhteistyö ja jatkaa laukauksesta. Hyväksytty.

Jäljestys: jäljestää maa ja ilmavainua käyttäen, varmaa jäljestystä, mutta toisella osuudella pientä pyörimistä, kaato kiinnosti, tarkasti kulman. Hyväksytty.
Vesityö: koira ui mutta ei tuonut pukkia. Hylätty.
Tottelevaisuus : erittäin hyvä. Hyväksytty.

Yhteistyö: rauhallinen ja mukava pari
Kokonaisarvostelu: Hylätty.

Ei kommentteja: