tiistaina, elokuuta 05, 2014

Traagikoomista tokoilua

Käytiinpä taas lauantaina tokoilemassa Raisan Jangas Duck Soup kanssa oikein kokeessa, joskin tulokset olivat lähinnä naurettavia. Spanielimestaruudessa kisattiin kuumassa auringonpaisteessa Salme Mujusen arvostellessa Tuusulassa. Koe käytiin ihan koesääntöjen mukaisessa järjestyksessä ja ensimmäisenä yhteisliikkeet pikalla istuminen (Raisa oli pysynyt jo paremmin eli runsaan minuutin, mutta valunut maahan). Paikalla makaamisessa Elinalla oli niin vaikuttava maahanmeno-käsky, että rivin vikana oleva Raisakin painui maahan (8). 

  Tämän jälkeen menin kastelmaan Raisua vesipullolla ja yhtäkki ei mistään ampiainen hyökkäsi pistämään minua alliin. Ja sattui pirskaleesti. Edelleeen kipuillessani tehtiin eka setti eli seuraaminen (8), zeta (8,5) ja luoksetulo (7), jossa Raisa jäi haistelemaan seisomaan pysähtyessään, muuten hyvin ja kaksi väliä laukalla.

Tauon jälkeen oli vuorossa ruutu. Raisa lähti hyvin merkille, jäi katsomaan minua asiallisesti, mutta laukkasi taas takavasemmalle vasemmalla olevan ruudun sijasta. Laukkasi ruutua etsiessään vieläpä pois kehästä ja minä vain tuijotin hölmistyneenä enkä edes tajunnut pysäyttää sitä, vaan annoin vaan toisen ruutu-käskyn... Saatiin punainen kortti, lennetiin kehästä ja tunsin itseni maailman suurimmaksi idiootiksi, kun Raisa ei todellakaan karannut mihinkään, vaan yritti epätoivoisena etsiä ruutua, joskin hieman vikasuunnasta...

Näin siis tällä kertaa. Muutenkaan päivä ei mennyt ihan putkeen: Sakke eli Jangas Eager-Beaver ja Piko eli Jangas Field Fennel osallistuivat Vesilahden näyttelyyn Tuula Savolaisen arvostellessa. Kummatkin olivat käyttöluokassa: Sakke EH3. ja Piko EH4. Tässä vielä Pikon arvostelu: 
"4 v uros, kompakti kokonaisuus. Hieman lyhyt kaula. Oikealinjainen pää, hyvä ilme. Erinomainen eturinta. Lavat voisivat olla viistommat. Tilava, joskin lyhyt rintakehä. Hieman luisu lantio. Korkealla kannettu häntä. Ylälinja, saa tiivistyä sekä seistessä että liikkeessä. Kapeat takaliiikkeet, sivuaskeleessa tarvitaan lisää tehoa. Hyvä karvanlaatu ja hapsut."

Tuffsen eli Jangas Gotta Go osallistui vesityöhön, mutta jäi ilman hyväksyttyä tulosta.  

Tänään käytiin Raisan kanssa pitkästä aikaa Riitan opissa Paippisissa. Sainn kullanarvoisia vinkkejä etenkin ruudun suhteen :) Kannatti lähteä taas ajamaan ja treenaamaan kuumassa. Raisa oli pentuna ihan mahdoton löytämään ruudun ja bongasi sen mistä vain, mutta nyt ilmeisesti ohjatun noudon ahkera harjoittelu on tehnyt sen, että neiti alkaa etsiä ruutua samasta suunnasta.  Sain neuvoksi merkata ruutua Raisalle paremmin: näyttöruutua ja kysellä merkissä missä se ruutu oikein on. Nyt saatiin Raisalle ihan erilainen ilme ja fokus mukaan. Ihanaa, kun tuntuu vihdoin palaset hieman loksahtavan paikalleen. Paikalla istumiseen pitkiä paikallaoloa (viittä minuuttia), joissa vaan korjataan aina maahan valumista, sitä ei vaan saa tehdä. Paljon enemmän harjoituksia muiden koirien kanssa ja etenkin omalla pihalla Essin kanssa noita todella pitkiä. Ohjattu nouto alkoi näyttää hyvältä, mutta kapulaan tartuttuaan Raisa hieman arpoi vierailla kapuloilla ja meinasi mennä vaihtamaan viereiseen. Eli varmuutta vaan lisää vieraissa paikoissa ja vierailla kapuloilla, niin kyllä se siitä. Tunnelin päässä näkyy valoa!

Ei kommentteja: