maanantaina, syyskuuta 14, 2015

Dantelle toinen AVO1 MEJÄ-kokeesta :D

Dante eli Jangas Even-Stevens ja emäntänsä Viivi Koivunen osallistuivat eilen Springerspanielit ry:n MEJÄ-kokeeseen Laitilassa. Viime kesänä he kävivät kokeissa kahdesti tuloksena Avo2- ja Avo1- tulokset ja tämän vuoden tavoite oli voittajaluokkaan pääsy, vaikka koekauden lähestyessä loppuaan alkoi tulla suorastaan kiire...

   Vuoden tähän mennessä ainoa koe meni kuitenkin todella loistavasti. Dante teki jälkitarkkaa työtä, vaikka toisen kulman oikaisikin ja tuloksena Avo1 ja 45 pistettä Taina Ketolan tuomaroidessa. Seuraavan kerran Dante osallistuu siis voittajaluokkaan!

Tässä vielä Danten arvostelu: 
"Dante nuuhkii alkumakuun ohjatusti ja matkaan. Dante jäljestää pääosin ilmavainulla, tarkentaa jäljen suunnan maavainulla. Edetään maastoon sopivaa vauhtia lähes jälkiuralla, osuuksilla vain pari pientä pistoa ja toisen osuuden alkupuolella tarkistuslenkki rinteessä. Ensimmäinen kulma oikaistaan läheltä makuuta, toinen kulma pienellä lenkillä makuu merkaten. Kaadolle tullaan ilmavainulla, nuuhkaisee sorkkaa ja jatkaa matkaa, saisi olla kiinnostuneempi. Erinomainen rauhallinen suoritus."

   Dante tuntuu olevan luontainen jäljestäjä, jonka kanssa voikin sanoa, että lahjattamat treenaa. Se on eläessään tehnyt kuulemma korkeintaan viisi harjoitusjälkeä ja tänä vuonna vain yhden toukokuussa. Omissa kasvateissani kaksi Danten enoa on palkittu (avo1 ja Avo2 tulokset) kuten isomummu Kati (Avo1) ja isovaari Harry (Avo3), mutta eritoten isän puolella on runsaasti jälkivaliota: Pooh-isä on pohjoismaiden jälkivalio, Poohin kaksi sisarusta, vanhemmat, isovanhempia ja isosetä ovat kaikki jäljestämisvaliota Ruotsissa.

   Essi tuntuu olevan veljensä tavoin hyvin luontainen jäljestäjä, ja samoin Lotte on muutamilla harjoitusjäljillään ollut todella hyvä. Essin kanssa kokeisiin osallistuminen vaan ei ole ollut ihan ruusuista: kerran sain koepaikan, rämmin koko lauantaipäivän metsässä jälkiä tehden ja sairastuin flunssaan yön aikana niin, etten pysynyt aamulla pystyssä. Harmitti vietävästi. Tänä vuonna osallistumisen esteenä on ollut imetettävä pikkuneitimme. Josko viimein ensi vuonna?

  Essin Jangas Enttententten kanssa pääsimme kuitenkin eilen agilitykisoihin ja saimme ihan mukiinmenevän 5 vp tuloksen yhden kiellon takia. Aikakin riitti ihanneaikaan, vaikka hieman oli pyörimistä, kadotin koiran kertaalleen ja välillä kaarrokset valuivat. Mentiin kuitenkin selvästi parempaan suuntaan... Vielä on paljon tekemistä, mutta suunta on taas oikea ;)

2 kommenttia:

Sinttu kirjoitti...

Otetaanko tavoitteeksi Essi & Lotte jälkikokeisiin 2016 :D

Sinttu kirjoitti...

Niin, ja onnea Viiville & Dantelle, hienosti meni :)