lauantaina, syyskuuta 19, 2015

Dantesta agility-mestari ja Lotte Matkalla mestariksi

Tänään kisattiin Tuusulassa Springerspanielit ry:n agilitymestaruuksista päivän A-agilityradalla. Janne Karstunen tuomaroi 1- ja 2-luokat. 1-luokkaan ei osallistunut yhtään kasvattiani (eipä niitä Kamua lukuunottamatta taida enää ykkösiä ollakaan), mutta Muru-walesi koulutusryhmästäni oli toiseksi paras Tulokas-kisassa. Tulokas-kiertopalkinnon voitti kuulemma enkku Sky.

Maksi2-luokassa kisasivat vain Lotte ja Piko. Tällä kertaa Lotte eli Jangas Elin Kelin Klot ja Sinttu Immonen vetivät pitemmän korren 20 vp tuloksella (epätyypillisesti pudonneita rimoja, rengas ja pujottelun sisäänmeno). Rata oli kuitenkin sujuvaa menoa ja niin Lotte voitti vuodeksi Matkalla mestariksi-kiertopalkinnon, jonka lahjoittajat ovat Remu-eno ja tänään 3-luokassa kisannut Börje.

Medi3-luokassa kiertopalkinnon vei neljättä kertaa Tessa (Mawredd Tes) ja Matti Siirtola. Tessalla ikää on melkein 12 vuotta! Hekin ovat treenaanneet jossain vaiheessa ryhmässäni.

Maksi3 aloitettiin Martti Salosen mukavalla B-agilityradalla, jossa saimme Essin kanssa 10 vp ja hieman yliaikaa, kun neiti yllättäen kurvaili kahdesta aidasta ohi. Toinen niistä oli vika aita, josta Essiläinen ilmeisesti viiletti jo palloa kohti. Eipä parane nyt enää laittaa palloa odottamaan maalin läheisyyteen. Toka rata oli mestaruusrata, mutta siitä valitettavasti tuli hylky, kun neiti sujahti putkeen. Börje ja Terhi saivat B-radalta vitosen ja heidätkin hylättiin A-radalla.

Onneksi vain mestaruusradalle osallistunut velipoika Dante eli Jangas Even-Stevens ja Viivi Koivunen hoitivat homman kotiin ja sai 5 vp:n tuloksen voittaen mestaruuden. Dante on osaava, tosi tarkka ja kuuliainen, mutta valitettavasti sille on viime vuosina tullut rimakammo ensin okserin suhteen sen kompastuttua muutamaan kertaa okserin kauimmaiseen rimaa ja sen jälkeen muutkin erikoisemmat hypyt kuten muuri, rengas ja pituus ovat sen mielestä epämiellyttäviä ja vaativat tarkkaa ponnistusta. Neljänneksi viimeisenä olleen renkaan jälkeen viimeiset aidat olivat aika tervanjuontia, kun poika ensin jarrutti ja vasta sitten ponnisti...   Aika kuitenkin riitti ihanneaikaan siitä huolimatta.
Uudet agilitymestarit Jangas Even-Stevens "Dante" ja Viivi Koivunen


 Tänään pävittelin tuota mestaruuskansioita ja puolet mestaruuksista oli tullut meitin perheeseen sekä sen lisäksi kahdesti kasvateilleni.  Kiertopalkinnoista on kisattu vuodesta 2003 alkaen, kun aloitin yhdistyksen TOKO- ja agilitytoimikunnassa. Toivottavasti vuodet menevät ihan oikein lonkalta, mutta jotakuin näin:
2005 Sweetie-pie Kathy "Kati"
2007 Jangas Blame The Dog "Eppu" ja Janni Kröger
2008 Jangas Duck Soup "Raisa"
2009 Jangas Duck Soup "Raisa"
2011 Jangas Duck Soup "Raisa"
2012 Jangas Duck Soup "Raisa"
2014 Jangas Enttententten "Essi"
2015 Jangas Even-Stevens "Dante" ja Viivi Koivunen

Agilitymestaruuksista on siis kisattu vuodesta 2003 alkaen. Medien mestaruutta ei ihan joka vuonna ole saatu jaettua, kun taas makseissa on onneksi ollut niin paljon kisaajia, että pytty on jaettu kolmosissa kahta ensimmäistä vuotta lukuunottamatta. Viime vuonna medien mestaruuden voittivat Jangas Gale Wind "Pihla" ja Eve Moilanen. Lisäksi voitin Harryn kanssa epävirallissa kisoissa vuonna 2003 sekä Sinttu ja Lotte voittivat Tulokas-kiertopalkinnon vuonna 2013. Dante ja Viivi voittivat puolestaan Matkalla mestariksi-kiertopalkinnon vuonna 2011.

   Springerimestaruuksissa on aina mukava kisata, kun paikalla on paljon tuttuja ja mukana näkyy tavallista enemmän springereitä :) Stig mursi nilkkansa useasta kohtaa viime viikonloppuna, joten kahden lapsen kanssa yksistään reissaaminen on hieman hankalaa, mutta onneksi Niina lupautui mukaan.  Sissi nukkui kiltisti koko kisojen ajan ja Sebastian pääsi leikkipuistoon, Puuiloon ja kisojen jälkeen vielä Koiramäen Pajutallille. Iso kiitos Niinalle vielä eilisestä sekä perjantaisesta messarin ständin palaverista! Iltapäivällä sääkin meitä suosi ja aurinko alkoi paistaa. Minkäs sen mukavampaa! Kiitos vielä kaikille muillekin sprinkkuihmisille paikanpäällä, meillä on kiva porukka :) Josko ensi vuonna olisi vielä enemmän springereitä kisaamassa!

Ei kommentteja: