torstaina, joulukuuta 31, 2015

Onnea ja iloa tulevalle vuodelle!

Niinpä se tämäkin vuosi vain kallistuu loppuaan kohti! Vuosi on ollut hieman rauhallisempi koiramisen elämän suhteen, mutta sen sijaan perheemme sai alunperin hyvin pienen, mutta pippurisen, kaksikiloisen ja kaksijalkaisen lisän huhtikuussa. Niinpä vuosi on omalta osaltani mennytkin aika pitkälti hankalan raskauden, raskausmyrkytyksen ja siitä toipumisen merkeissä. Onneksi koettemuksista palkkana on meidän perheen paras nyt 8-kuinen Sissi, joka varmaan luulee treenihallia toiseksi kodikseen. Loppua kohti on alettu aktiivinen treenailu ja miten hauskaa se taas onkaan!

  Vuosi on tuonut koettelemuksia kasvattienkin suhteen. Vuoden aikana jouduttiin hyvästelemään Pyry (Jangas Caledonian) 11,5 vuoden iässä ja Remu (Jangas Direct Action) muutamaa päivää vajaa 9-vuotiaana, kummatkin kasvainten takia. Ronja ja Mustikka ovat lisäksi sairastelleet, vaikka ovatkin tällä hetkellä tietääkseni hyvässä kunnossa.

  Mukaviakin asioita on tottakai tapahtunut: Sisu (Jangas In Full Swing) läpäisi taipumuskokeen todella hienoin arvosteluin ja koko I-pentue lonkkakuvattiin A-lonkkaisiksi ja silmätkin olivat kunnossa lukuunottamatta pientä ylimääräistä ripseä.

   Sandy eli Jangas Huller om Buller palkittiin näyttelyissä vara-SERTillä sen oltua PN-2.

  Dante eli Jangas Even-Stevens osallistui kahteen otteeseen kokeeseen ja upeat tulokset Viivi ja Dante saavuttivatkin: MEJÄstä toinen AVO1-tulos ja niinpä heidät nähdään seuraavan kerran voittajaluokassa. Se oli vasta kaiken kaikkiaan koirakon kolmas jäljestämiskoe. Ainoassa agilitykilpailussaan Dante saavutti Springerspanielit ry:n agilitymestaruuden maksi3-luokassa!!

  Danten siskotytöt eivät ole jäänyt juuri huonommiksi: Wilma eli Jangas Ees-Taas nousi ensin 2- ja sitten vielä 3-luokkaan ja on jo saanut ekat tulokset korkeimmasta luokasta. Lotte eli Jangas Elin Kelin Klot nousi maksi-2 luokkaan, josta myöskin yksi nollatulos ekoista kakkosen kisoista. Sinttu ja Lotte palkittiin myös Springerspanielit ry:n mestaruuskokeessa Matkalla mestariksi-kiertopalkinnolla. Essi eli Jangas Enttententten on kärsinyt emännän krempoista, mutta muutama tulos on senkin kanssa saatu.

Jangas Field Fennel eli "Piko" sai kesän aikana kaikki luokkanousuun tarvittavat nollat agilitystä ja niin Jaana ja Piko kisaavat tätä nykyä 2-luokassa! Pikosta tuli myös isä ja edelleen tyttärelleen on sijoituskoti haussa :)

Pikon veli Kamu eli Jangas Four-Leaf Clover palkittiin myös agilityssa ainoissa kisoissaan. Josko Kamu ja Roosa pääsisivät ensi vuonna useammin kuin kerran virallisiin kisoihin ;)

  Pihla eli Jangas Gale Wind on napsinut Even kanssa useita SM-nollia agilityn 3-luokasta. Siskonsa Viima eli Jangas Gone with the Wind on kulkenut koko syksyn metsällä isännän kanssa ja Viima astutettiin jouluaaton aattona ja toivomme siis pentuja helmikuulle.

Kaikki ei ole aina tuloksistakaan kiinni: on ollut ihana nähdä vanhoja hyväkuntoisia kasvatteja kuten Millaa (12 v), Aksua (11 v), Tarmoa (9 v) ja Mantelia (keväällä vielä 8 v) ja kuulla kuulumisia toisista. Yhtä lailla kuulumiset ja kuvat nuortenkin koirien elämästä ovat hyvin tärkeitä minulle!

   Ensi vuodelle on iso kasa tavoitteita ja toiveita. Raisan kanssa on talvi ja kevät tarkoitus keskittyä rally-tokoon ja tokoon, josta tavoitteeksi on asetettu tottelevaisuusvalion arvo ennen 10-vuotispäivää lokakuussa. Myös Essin kanssa on suunnitteilla ekat toko-kokeet ja keväämmällä eka mejä-startti. Toiveissa on myös 10. Jangas-pentue alkuvuodelle.

   Tajusinpa juuri, että blogia olen ehtinyt kirjoittaa jo 10 vuoden aikana. Niin ne vuodet vaan hujahtavat. Taas tuli 28.12 itsellekin vuosi lisää elinikää. Ei, en täytä enää 25, vaikka alun perin ajattelin, että voisin olla loppuikäni sen ikäinen. Koiramaisia vuosiakin on jo takana 25 kipaletta, elämää walesien kanssa 17 ja risat ja vanhimmat kasvatitkin täyttävät kesällä 13 vuotta, jos Yanga ja Milla niin korkeaan ikään elävät. 

  Toivotamme itse kullekin onnea ja iloa ensi vuodelle!

Ei kommentteja: