sunnuntaina, helmikuuta 28, 2016

Ikää viisi päivää ja bio sensoria

Viima jaksaa hoivata pentuettaan edelleen esimerkillisesti. Emokoira viettää lähes kaiken aikansa pentulaatikossa pieniä imettämässä ja pesemässä ja hoitamassa. Onneksi se on hyvä pyytämään ulos, koska maha meni luonnollisesti hieman sekaisin istukoiden syömisestä. Muutenkin Viima saa (koti)ruokaa peräti kolmesti päivässä ja lisäksi vitamiini- ja hivenaineseosta. Ruoka koostuu lihasta, ahvenista, kasviksista ja kaurapuurosta. Joka päivä hieman erilaista riippuen, mitä lihaa ja kasviksia meillä on kotona. Ja Sissin jättämät vauvasoseet menevät tietysti aina mukana ;)

Näin rauhalliselta pentulaatikossa näyttää

Pennuille on tullut hyvin painoa ja eileisillan painot olivat 400 gramman tienoilla eli melkein sata grammaa oli tullut neljässä päivässä tyypeille. Tissitellessä hännät ovat tiukassa tanassa ja ne ovat todella tyytyväisiä naperoita. Maitoa tuntuu siis riittävän hyvin ja kaikeksi onneksi Viimakin on syönyt hyvin nyt pentujen synnyttyä. Olen kyllä kiitellyt tyttösen kotiväkeä, että jaksoivat tiineysaikana maanitella sitä syömään: Viima on laiha, mutta silti hyvässä kunnossa. Napanuorat ovat kuivuneet ja pudonneet pois ihan kuten kuuluukin.
Tänä aamuna tyyli oli vapaa...

Pentujen kanssa aloitettiin eilen taas Bio sensor-ohjelma, jossa niitä hieman stimuloidaan. Muutoin ne saavatkin kasvaa kaikessa rauhassa emänsä hoivissa. Meillä lapset pääsevät katsomaan pari kertaa päivässä pentuja, mutta kokoaikainen pentulaatikon vierellä hengailu ei ole äidin mielestä toivottavaa ja hyvin Sebastiankin kuuntelee ohjeita. Viima ei tunnu stressaavan tippaakaan, mutta kaipa se liika olisi Vimpullekin liikaa. Muuten pentuja ovat käyneet katsomassa vain nuo "perusvieraat", jotka kävisivät muutenkin ja lisäksi tietysti oma kotiväki.
Onneksi Viima rakastaa lapsia yli kaiken
 Biosensorista hieman lisää seuraavassa linkissä Viiman sisarusparven kohdalla:
http://jangas-kennel.blogspot.fi/2011/08/bio-sensoria-kehiin.html

Ei kommentteja: