sunnuntaina, helmikuuta 14, 2016

Raisalle rally-tokosta AVO HYV ja tuomarin palkinto!

Tänään jatkettiin kisailua, edelleen ilman treeniä - sen verran, että kokeeseen lämmitellessä kerrattiin nuo meille vieraammat kyltit. Aamulla ulos kömpiessäni totesin, että lunta oli satanut reippaasti ja auton esiin saamiseen lumihangesta meni aikamoinen tovi, joten muihin aamutoimiin ei juuri jäänyt aikaa. Matka Veikkolaan hallille kesti melkein kaksinkertaisen ajan normaaliin verrattuna, kun tiet olivat liukkaita ja lumisia ja totesin mieluummin myöhästyväni kuin löytäväni itseni liian suuren nopeuden takia lumikinoksesta... Onneksi olin jaksanut edellisenä iltana ajella Tampereelta, koska muuten tämän päiväinen kotimatka olisi ollut tuskainen.

   Saavuimme kuitenkin hallille viitisen minuuttia yli kahdeksan ja ehdin ilmoittautua ja rataantutustumiseen hyvissä ajoin. Starttasimme viimeisenä ja tällä kertaa minua jännitti tavallista enemmän, mikä näkyi Raisassa (ehkä myös edellisen kisapäivän ja reissaamisen lisäksi). Saimme paljon -1 pisteen menetyksiä (kontrollin puute kylteillä 2,6,7,8). En ole itse asiassa ihan varma, mistä tuo pisteen menetys tulee, mutta kaikissa näissä tein varmastikin itse hieman kummalliset käännökset, kun en halunnut vaatia Raisalta tavanomaista takapään käyttöä, kun sen selkä on ollut kipeänä - olisiko Raisan asento ollut hieman kummallinen? Eteentulosta (kyltti 7) se hieman karkasi takaisin sivulle istuttuaan ensin eteen. Raisu myös haisteli, mikä on ollut sille epätyypillistä, mutta useimmiten se liittyy jännittämiseenä (eli py puutteellinen yhteistyö kylteiltä 5,7 ja 8). Hieman harmitti, ettei ole rata videolla, jotta itse näkisi suorituksen. Numerolappukin oli niin tyhmästi, että se peitti näkyvyyttä koiraan... Näiden lisäksi -3 ohjaajavirhe eli ilmeisesti 360 käännöksessä vasempaan liikuin liikaa tai menimme liian lähelle kylttiä tai jotain muuta kummallista.

   Yhteensä pisteitä kerääntyi siis 90/100 ja se riittää hyväksyttyyn tulokseen ja saimme yllätyksekseni tuomarin palkinnon iloisesta yhteistyöstä! Raisalle täysi kymppi siitä, että se kykeni vastustamaan Cesar-koiranruokahoukutuksen :) Saimme tosi kivoja palkintoja ja Raisan kanssa oli taas kivaa eli päivä oli erittäin onnistunut. Tämän päivän tuomarina toimi Hannele Pirttimaa ja kisa oli järjestetty vain avoimella ja alokasluokalle. Kuvan laatu on taas kerrassaan loistava ;)


3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tipin kanssa meille on tullut kontrollivirheitä sen takia, että se painaa seuratessa ts. estää ohjaajan liikkumista. Mutta kait sen voi muustakin saada, tarvis varmaan lukea säännöt 😉

Kaisa kirjoitti...

Ja onnea tuomarin palkinnosta!

Kayisi kirjoitti...

Ohjaajavirhe -3 voi tulla liiallisesta vartaloavusta, koko käännöksen kestävästä käsiavusta (kannattaa kiinnittää huomiota koiranpuoleiseen käteen ylemmissä luokissa), muistaakseni myös apuaskeleesta tai esim. jos koirakon käännöksessä on epämääräisiä "temponvaihteluita" tai "nykimisiä", mikä monesti tulee myös jos koira lähtee käännökseen takapäällä vähän hitaammin. Voi tulla myös siitä että koira "estää" ohjaajaa, eli joutuu vähän tönimään koiraa tieltä. Mut nuo on pieniä ja yleisiä virheitä, hieno tulos silti, ONNEA tuloksesta ja TeePeestä! :)