keskiviikkona, helmikuuta 03, 2016

Femma löysi oman kodin

Femma eli Doniol High Five To Jangas löysi oman sijoituskodin Riihimäeltä. Neitokainen lähti eilen edesmenneen Remun (Jangas Direct Action) Kaisa-emännän siskon Kirsin luo ja tulevaisuudessa tiedossa on agility- ja tokotreeniä. Kotona tuntuu samaan aikaan ihanan rauhalliselta ja hieman haikealta, kun lunta pihasta harjatessa ei ollutkaan enää pientä touhuilijaa jaloissa.

   Femma sai eilen ennen uuteen kotiin lähtöä ensimmäisen rokotuksensa enkä voi kuin ihmetellä kuinka reipas pentu se on. Ainoa asia, mikä sen mielestä oli hieman epäilyttävää oli lätäköissä oleva jääkylmä vesi. Remmissä oloa on harjoiteltu äärimmäisen vähän, mutta silti se on sujunut hyvin helposti (Niina hankki Femmalle hienon oman pannankin :). Eläinlääkärissä heti ovella vastaan tuli kuukautta vanhempi labradorin pentu ja vaikka toinen oli reippaasti isompi, aloitti parivaljakko heti kunnon painit. Tuntui kivalta, että ensimmäinen eläinlääkärikokemuskin oli erittäin positiivinen. Eläinlääkärissä vaan nuuskuteltiin ja syötiin namia eikä pistosta edes huomannut. Ulkona ihmiset ohitettiin kauniisti, paitsi jos joku suostui rapsuttamaan niin silloin piti änkeä syliin saakka. Vastaantullut mopsikin moikattiin kauniisti ja tarpeeksi hillitysti. Ehkä Essin kurikoulu on tehnyt hyvääkin eikä Femma ole ensi tutustumisessaan liian hyökkäävä ja raju, vaan menee kauniisti ja sopivan alistuvasti koiria tapaamaan.

  Femma on aikamoinen persoona, joka rakastaa kaikenlaista tasapainoilua ja kiipeilyä. Suosikkipaikka oli siis babysitteri, jossa oli kiva keinutella samaan tapaan kuin ihmiset keinuvat keinutuolissa. En ole aiemmin mokamaa nähnyt! sen lisäksi vaunujen alaosan säilytyskopassa oli kiva käydä varastamassa tavaroita ja kun neiti sai minut poistamaan tykötarpeet, alkoi se nukkua myös vaunujen alaosassa, ilmeisesti sekin keinui kivasti asentoa vaihtaessa. Mietin jo vakavissani, olisiko pitänyt pakata pennun mukaan babysitteri, joka on meillä enää harvakseltaan käytössä Sissillä... 

   Illalla käytiin vielä Kirsin ja Femman kanssa Mustin ja Mirrin kautta ostamassa ruokaa, luita ja uusi nahkatalutin ja sielläkin tyttö oli uskomattoman reipas: se kiipeili korokkeilla ja tillitti nappisilmillään, josko joku haluaisi pientä rapsuttaa. Muutkin asiakkaat ihmettelivät pennun rohkeutta. Silti Femman reippaus ei tunnu olevan itsenäisyyttä, vaan se jaksaa uudessakin ympäristössä hyvin pitää kontaktia ja kulkea löysässä taluttimessa.
Seisottamista harjoiteltiin 11 viikon kunniaksi viikonloppuna

   Paljon onnea uuteen kotiin ja tavataan taas pian!!


  

Ei kommentteja: